sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

1.06.04

Paivan raastot on raastettu. Hyvinhan se meni ja hiukan ylakanttiin. Keli ei talla kertaa ollut kovin suotuisa, mutta silti monet juoksivat ennatyksiaan. Lampotila oli siina +6 asteen hujakoilla ja tuulta sen verran mita nyt Hollannissa normipaivana on.

Eka kymppi puskettiin jonkinasteiseen myotaiseen ja reilun kymmenen hengen kakkosporukka pysyi hyvin kasassa. Taman jalkeen pojat kiristivat ja jengi hajosi. Jain siita aika lailla hantapaahan, mutta en alkanut hontyilemaan. Tiesin olevani ennatysvauhdissa, silla vitoseen oli kulunut aikaa n.15.30 ja kymppiin 31min. Siis yli puoli minuuttia aiottua kovempaa. Takanani puuskutti ruotsalainen, jonka odottelin tippuvan hetkena mina hyvansa. Yllatyksekseni mies tarjosi vetoapua vastatuuliosuudella kun lahestyimme rantaa. Olin hanta yrittanyt jo tiputtaa vauhdinpidollakin! Biitsilta maaliin oli matkaa reilu vitonen ja tiesin sen vauhdikkaaksi. Kolme kilsaa ennen maalia lykin vauhtia ja sain kaverin tippumaan. Edessa oli toinen ruotsalainen, toinen Grossin identtisista kaksosista. Lykin hanestakin ohi ja aloin tahyilemaan maalia. 20km kohta meni ajassa 1.03 ja laskeskelin olevan kohtuu vauhdissa. Varsinaisen aikani nain vasta maaliviivaa lahestyessani. Nain kellon tikittavan 1.05 puolella, mutta vaajaamatta kallistuen 1.06 puolelle. Huonommalle puolelle siis jaatiin, mutta ennatykseen tuli kohennusta 1.40 eli pettynyt ei voi olla. Tiesin olevani kunnossa, vaikka viikolla oli usko koetuksella huonon kulun ja vasymyksen vuoksi. Otin loppupaivat aiottua kevyemmin ja siita naytti olevan apua. Juoksu kulkee, mutta kulkekoon.

Nyt alkaa tietysti hirvee spekulaatio, yrittaako Miika 2.18 rajaa Rotterdamissa vai tyytyko 2.20 alittamiseen. Tiedoksi vaan, etta 3.19 keskivaudilla lykkiminen 42km matka on haaste jo sinansa ja mita vain voi matkan aikana tapahtua. Aion kuitenkin tamanpaivaisesta rohkaistuneena yrittaa 1.08 maratonin puolikkaan ajalla hyvaa loppuaikaa ja katsotaaan mihin se riittaa. Fakta kuitenkin on, etta Suomesta pitaisi loytya viela toinen 2.18 alittaja, jotta voitaisiin valita pari 2.20 alittanutta jamppaa. Paljon on siis viela tyota jaljella ja homma pitaa hoitaa kunnialla loppuun saakka. Projekti on siis viela pahasti kesken. Tama tiedostaen tein loppuverryttelyna 40minuuttia kevytta juoksua, jotta ne kuuluisat pohjat eivat paasisi tippumaan!

12 kommenttia:

  1. Onnittelut Miika, Hienoa !

    VastaaPoista
  2. Onnea hienosta vedosta!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut Miika hienosta juoksusta. 2.18 alitus on realistinen tavoite, mutta ei siihen tarvitse repiä ihan 68 tasan puolikasta.

    VastaaPoista
  4. onnittelut!

    Francis suunnitteli ettei yritä keväällä Suomen ennätystä vaan tavoitteena on juosta hiukan passaillen 2.14-15. Joten siinä toinen 2.18 alittaja...
    Riku

    VastaaPoista
  5. Boström ei taida ehtiä kuntoon. Eikös kaveri oo hieman telakalla. Siinähän olis ollu yks mahdollinen pienellä onnella alle 2.18.

    Lydiardin Antti

    VastaaPoista
  6. Onnittelut upeasta enkasta!!! T.MP

    VastaaPoista
  7. Hyvinhän se meni mutta menköön! Paremmat juoksut on vielä edessäpäin se on varma.-juke

    VastaaPoista
  8. Onnea, hieno suoritus.
    t.AT

    VastaaPoista
  9. Hyvä veto Miikka!! Onnea enkasta!

    VastaaPoista
  10. Tosihienoa, onnittelut!

    Hyvää jatkoa harjoitteluun! Muista pitää myös hauskaa.

    ayla

    VastaaPoista
  11. Hyvä Miika hyvin juostu!

    EM-mara spekulaatioihin liittyen: Eikös Mannisen puolikkaan väliaika Firenzessä ollut alle 67? Että kai silläkin on saumat alle 2.18 juosta. Francis nyt juoksee joka tapauksessa alle rajan.

    VastaaPoista