lauantai 21. elokuuta 2010

ylimenokauden toinen päivä

Vaikka kausi onkin paketissa ei se välttämättä tiedä sängyn pohjalle jäämistä. Kotona Parkanossa ollessa täällä kun riittää aktiviteetteja ihan kivasti. Ruhtinaallisten 11 tunnin yöunien jälkeen lähdimme käymään kylänraitilla. Pyörähdimme kahvilla ja kirjakaupassa. Otin kamerani mukaan ja mukavia otoksia tuli otettua sieltä ja urheilukentältä. Vanhalla Pahkalanniemen kentällä oli menossa harrastepuulaaki pelejä. Juoksurata näytti olevan melko heikossa kunnossa, mutta nurmi hyvin hoidetulta. Pölönen on ilmiselvästi hoitanut kenttää hyvin. Kaupungilta ei ilmeisesti ole herunut rahaa uteen pinnoitteeseen sen jälkeen kun kenttä rakennettiin 1985. Hieman huvittavasti melkein kaikki futarit painuivat tupakalle pelinsä päätyttyä..

Joskus aikoinaan kentällä järjestettiin "tähtikisat" nimellä kulkevat kekkerit juhannuksen aikoihin. Siellä juostiin aina vauhdikas 1500m ja kenttäennätyskin on 3.40 Paul Mwangin juoksemana. Hetken futispelaajien edesottamuksia seurattuamme testasimme pituushyppypaikan ja tulimme siihen tulokseen että on se kahdeksan metriä pitkä matka. Samoin myös miesten 110 metrin aitojen korkeus.

Hetkeksi aikaa tulivat mieleen lukuisat radalla juostut treenit ja edesmennyt seuran puheenjohtaja maanviljelijä Matti Ahonen. Usein tuli Mäkisen Riston kanssa vedettyä lenkkiä Parkanossa ja muutama kisakin. Tänä kesänä estemies Joonas Harjamäki oli kuulemma tehnyt treenin radalla! Jotta spedeily voisi jatkua hyppäsimme iskän kanssa vielä pituuttakin, mistä todisteena yksi kuva.

Välillä kaiken tohinan keskellä kävimme hakemassa ruokakaupasta tarvikkeita ja menimme kotiin valmistamaan lounasta. Päiväunien jälkeen oli tennismatsin vuoro. Toivoin tenniksen auttavan hiukan jumiutuneisiin hartioihini. Älyttömän hauskaa pallon lyöminen kyllä oli monen vuoden tauon jälkeen. Vielä kun pallot lähtivät siihen suuntaan mihin halusi olivat asiat mallillaan. Edes pieni sade ei häirinnyt tuota liikunnan nautintoa. Nautin pienestä tekemisestä suunnattomasti.

Joensuun eliittikisat kruunasivat päivän. Hyvää menoa esittivät äijät maililla!

1 kommentti:

  1. Tenniksestä, että vastustaja kyllä pelkäsi parin seuraavan päivän sairastuvansa! Oli varmaan sen verta tiukkaa settii myös halurajan toisella puolella. Tai sitten vaihteleva keli aiheutti ruumiille vähän outoja tuntoja. Tai sitten kaikki oli vain korvien välissä, sillä sen jälkeen olen ollut terve kuin pukki. Kai siitä on kiittämiset myös noita Tansaniassa ansaittuja tauteja ja niidenkin kautta tullutta immuniteettia kaikkea kohtaan.

    VastaaPoista