maanantai 21. kesäkuuta 2010

kajastusta

Valo tunnelin päässä näyttää voimistuvan. Hyvin himmeä se onkin ollut viime aikoina ainakin kisojen osalta. Maratonin jälkeen kisat eivät ole sujuneet toiveiden mukaisesti, mutta juhannuksena toivottavasti nähdään jo pirteämpää menoa. Syynä kulkemattomuudelle eivät ole niinkään olleet sairastelut tai huonosti menneet treenit. Yksinkertaisesti homma taitaa vaan olla niin, että maratonista toipuminen vie aikaa. Toiseksi vielä aina ei voi olla huippukunnossa. Alkukeväästä juoksin puolikkaalla lähes mestariluokan tuloksen 1.06,04 ja sen jälkeen on ollut hiljaista.

Viime kesä meni kantapään rasitusmurtuman vuoksi ohi ja nyt olisi kiva saada alle jälleen ratatuloksia. Tai no, kyllä mä kisoihin pääsin, mutta tulokset olivat vaatimattomia. Ennätyksethän mulla ovat kesältä 2008. Silloin iskettiin ennätyksiä oikein olan takaa ja en oikeastaan ole yhtään katkera vaikka ne ennätykseksi jäisivätkin. Ihan hyviä aikoja ne ovat, mutta silti olisi vielä kiva vielä se puolituntia rikkoa ratakympillä. Ainakaan tällä kunnolla sellaisesta ei vielä kannata haaveilla. Ehkä loppukesästä sitten.

Tämän päivän treeni sujui kuitenkin jo vanhaan entiseen malliin. Juoksin vain 3x1000m Jaakon kanssa, mutta vauhti ja tuntuma oli varsin hyvä. Ajat 2.49, 2.49 ja 2.43 kolmen minuutin palautuksella kertovat vauhdin löytymisestä. Mahassa painoi vielä reenin alkuvaiheessa syödyt ruisleivät, mutta se ei menoa haitannut. Kymmenen minuutin palautuksen jälkeen reviteltiin vielä 3x100 metriä ja omalla kellolla sain vastatuuleen juostuna ajan 13.5, valmentaja kaksi kymmenystä heikomman ajan. Nopeuskin näyttäisi siis olevan kohtalaisella mallilla. Olisihan se hienoa kokea vielä juoksun herkkyys tässä vaiheessa juoksu-uraa. Se tunne kun kroppa herkistyy kisakuntoon on kokemisen arvoinen asia. Asiaan kuuluu vielä kisa jännitys, itse kisa sekä sen jälkeiset fiilikset. Kilpaurheilu on koko homman suola.

Projekti se on menossa itse kullakin. Muuramerainen Jukka Mutanen sai facebookissa 50 000 fania ja näin ollen joutuu ajamaan pikkukaivurilla Hangosta Kuusamoon. Kaivuri kulkee kävelyvauhtia ja urakka on saanut laajaa huomiota ympäri maakuntaa/Suomea!

2 kommenttia:

  1. Hyviä satasen aikoja paikaltaan. Paljoko arvioit, että ajasta lähtisi, jos ottaisit lentävällä lähdöllä?

    nimim Jouko Iso-Kuha JR

    VastaaPoista
  2. Parkanossa juoksin joskus sarjakisoissa ja lähdin oikein telineistä. Horjahdin ja loppuaika oli jotain 13.2 muistaakseni.

    VastaaPoista