lauantai 12. kesäkuuta 2010

Forssan suvi-ilta

Täynnä maratonluottoa lähdin tämänpäiväiseen kisaan. Olihan alla onnistunut leiri korkealla. Hiukan jo ehdin miettiä, mitä vauhtia lähden liikkeelle. Päätin startata rohkeasti, vaikka tuuli oli kova. Juoksu ei kuitenkaan kovin helpon tuntuista ollut. Niemisen Jaakko ja Partasen Marko jopa olivat vetotehtävissä meikäläisen elpyessä. Vaikka happi kulki kohtalaisesti eivät jalat vieneet eteenpäin halutulla tahdilla. Olin keskiviikkona tehnyt viimeksi kovan harjoituksen ja ehkä siksi kroppa hylki pahaa oloa.

Ensimmäinen tonni puskettiin alun ylämäkeen ja sivuvastaiseen 3.20. Toinen tonni huimaan 2.43 aikaan ja sitä seuraava 3.08. Vielä jatkettiin suoraa pyörätiellä ennen käännöstä vasemmalle. Tonnit 3.07 ja 3.09. Tässä vaiheessa juoksu alkoi jollakin lailla kulkea. Vitosen väliaika oli 15.40 paikkeilla ja aloin saamaan Jaakkoon eroa. Seuraava tonni ilmeisen vastaiseen 3.19 ja kiemurtelimme asuinalueella. Joku huusi nimeäni ja yritin silmäillä kuka mua kannusti siinä onnistumatta. Juoksu jatkui ja ajat 3.07 ja 3.13 kertoivat maalin lähestyvän. Jaakko ahdisti menemään ja sai mut kiinni jossain vaiheessa. Rankaisin välittömästi enkä päästänyt Jaakkoa huilimaan leveiden hartioideni varjossa. Tokavika kilsa 3.20 ja vika alamäkeen 3.17. Pääsin maaliin nojailemaan polviin ja toistamaan oksennusreaktiota. Ilmeisesti mahaan oli kertynyt ilmaa, kun niin puistatti. Olotila ei luonnollisesti kovin miellyttävä ollut, kun journalisti pyysi haastattelua.

Päivän sää oli viileähko +12 astetta ja puuskittaisen tuulen saattelema. Sateita ei juoksun aikana onneksi ollut, mutta arvioin kelin vaikuttaneen tulokseen puolesta minuutista minuuttiin. Päivän onnistujia olivat Jaakko Nieminen ja Antti-Pekka Niinistö. Nuoret miehet tekivät kisasta haastavan.

Loppuverryttelyn aikana tuli luonnollisesti pohdittua Helstenin kanssa juoksun kulkemattomuutta. Pientä purnauksen makua oli myös ilmassa ja kysyin mielipidettä edustusasian tiimoilta sekä Väätäisestä. Oma analyysini oli, että kroppa ei ollut valmis kisaan ja että korkeasta en saanut sitä hyötyä minkä aiemmin olen saanut (Saksassa 30.09 maantiekymppi seuraavana päivänä korkealta tulosta). Nuhasta toipiminen on kesken ja kovat happovedot tekemättä. Vieläkään en suostu myöntämään että olisin huonokuntoinen, se tuloskunto tulee kun on tullakseen.

7 kommenttia:

  1. Väätäinen on jumala!!! Toivottavasti sanoit sen myös Hellille.

    t. Täältä pesee 2018!

    VastaaPoista
  2. Tais olla 2kilsan merkki väärässä paikassa,varmaan kovin kilsa ikinä! tonnin vedot mukaan lukien.

    VastaaPoista
  3. Mistä tuo kuvasi on, ei ainakaan Forssan 10 km palkintosijat?

    VastaaPoista
  4. Joo kilsoja ei oltu aiva tarkkaa mitattu. Matka oli kuitenkin tasan tarkkaan 10km. Kuvassa on M45 tai M40 palkintojenjakokuva. Voittajana "aina kovassa kunnossa" Jouko Mahläki, kolmonen on Ari Surkka, hopeamitalistia en tunne.

    VastaaPoista
  5. Forssan Lehti kirjoitti susta artikkelin otsikolla Takala voittoon hölkäten.

    Onnittelut voitosta!

    A

    VastaaPoista
  6. Nimelläsi kannustaneet tais olla siinä "Anna-Marin kannustusjoukot" lakanan takana, seura- ja muita kavereitani grilliherkut kourassa. :)
    T: A-M

    VastaaPoista
  7. Katsoinkin, että jotain lakanaa siinä oltiin levittämässä. Huomasin myös grillin ja sen herkut, kaikkea sitä ehtiikään huomaamaan..

    VastaaPoista