lauantai 1. elokuuta 2009

Vuoden tavoite saavutettu eli TV aikaa ihan kiitettävästi. Eilinen kisa oli kyllä muutenkin hiukan kahtiajakoinen. Toisaalta juoksin ihan kohtalaisesti ottaen huomioon taustat ja keskenkuntoisuus. Toisaalta nyt olisi ollut aika olla olla vuoden parhaassa tikissä ja kun mies ei sitä ole se tietysti harmittaa. Keli juoksuun olin vähintään kohtalainen, sillä pieni vesisade ei juoksua haittaa. Keli oli lämmin eikä tuultakaan juurikaan niin mikäs siinä olisi ollut taas vaikka yrittää ennätystä. Realistina kuitenkin tiesin, että ei ole mitään järkeä lähteä latomaan 3min tonneja. Ajattelin 3.05 vauhdin sopivan tälle kunnolle ja melko hyvin pysyin aikataulussa. 6km asti olin Puttosen, Tynin ja Toivolan vanavedessä joskin välillä piti jo siinäkin jojottaa. Kun takaa tultiin kierroksella ohi Puttosen vauhti hiukan kiihtyi ja mä tipuin peesistä. On se kauheeta minkälaisia ajatuksia mieleen ehtii tulla kun huomaa, että maaliin on kymmenen kierrosta ja taivallat matkaa yksin. Ei ketään lähellä takana eikä edessä oikeen kiinniotettavaa. Jossain vaiheessa jopa kuulin Karjalaisen haastattelun ja mieleen jäi lause "Jätkät luulee mun olevan laiska, kun ei tarvi herätä aamulla aikaisin. Se johtuu vaan siitä että mulla on sellainen duuni- moukarinheitto."

Kisan voittaja Lewis Korir ohitti mut kaksi kierrosta ennen maalia. Ite siinä jotain käsimerkkiä näytin, mutta en mitään sarvia. Ajattelin vaan tuuletella sitä, että saan juosta vielä kahden kierroksen verran. Olinhan sentään minuutin verran edellisvuoden vauhdista jäljessä. Viime vuoden paras ja siis ennätykseni on 30.11 ja eilen juoksin noin 31.11 eli siitä se minsa tulee. Nyt olen oikeastaan siinä kunnossa kun pitäisi olla kesän kynnykellä kesäkuun alussa. Harmi vain, että on jo elokuu ja kisat vähissä. Mun osalta ratakausi meni ohi, mutta onneksi jonkinlaiseen kuntoon edes pääsin. Ehkä kuukauden päästä kymppi voisi kulkea jo paremmin, mutta ehkä ennätyksiä ei tule. Katotaan jos vaikka Hervantaan menis kymppiä jyräämään tai sitten tyydyn hölkkäkisoihin. Onhan noita; höyryhölkkä, Kuukanhölkkä ja mitä nyt kaikkea. Ne on ihan kivoja, sillä raastaa saa niissä kunnolla ja alamäissä voi hiukan huilatakin. Rata ei anna armoa.

Kisan viimeinen oli tänä vuonna kaima Miika Hendrikson. En tiedä miten hän otti vastaan suomen huonoinnan tittelin ja pystin, mutta toivottavasti mies on ensi vuonna jälleen kunnossa ja tulee tuomaan pytyn Kajaaniin. Muuten tänään lauantaina on välipäivä ja huomenna vitonen. Tavoitteena kova 15minuutin raja! Eiliset tulokset.

8 kommenttia:

  1. Hienosti tuli tv-aikaa ja jopa selostajat huomasi sun komeet tuuletukset. Eikä ne minusta miltään sarvilta näyttäneet.

    Maikkari sitten yllätti ja otti tuon edustusoikeusasian esille.

    Tsemppiä huomiselle vitoselle!

    T.S

    VastaaPoista
  2. Totta kai pitää vilkuttaa kavereille kun kerta mahdollisuus on! :)
    A

    VastaaPoista
  3. http://www.mtv3.fi/urheilu/mmyleisurheilu/uutiset.shtml/arkistot/mmyleisurheilu/2009/08/924707

    VastaaPoista
  4. Keskustelua on jo!
    Vaaditaanko SM-kisoihin Suomen kansalaisuus - kysymystä pohdittu:
    Toki asialla on kääntöpuolensa. Suomea on edustettu arvokisoissa menestyksekkäästi monien maahanmuuttajien taholta, mutta he ovat saaneet Suomen kansalaisuuden ja suurin osa heistä myöskin asuu Suomessa.
    - Olen tosi iloinen että esimerkiksi kenialaisjuoksijat ovat tuoneet vauhtia kotimaisiin kisoihin.Suomella on myös hyviä kokemuksia kansalaisuuden saaneista arvokisaurheilijoista, kertoo Ekblom.
    Öljyvaltioissa urheilijoiden värväys on riistäytynyt täysin käsistä, mutta Suomessa tullaan vetämään tiukempaa linjaa.
    - Asia on hieman monimutkainen, mutta lähdemme hakemaan sellaista yhteistä pohjoismaista linjaa, povaa Pihlakoski.
    On vielä hieman auki, tuleeko linja olemaan niin kova, että urheilija tarvitsee Kalevan Kisoihin osallistuakseen Suomen kansalaisuuden.
    - Minusta olisi kaikkein selkeintä että urheilijalla pitäisi ensin olla Suomen kansalaisuus, ennen kuin hän saa osallistua SM-kisoihin, sanoo entinen lajipäällikkö Timo Vuorimaa.
    Hän valmentaa tällä hetkellä kestävyysjuoksija Francis Kirwaa, joka sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2005. Vuorimaa on sitä mieltä että urheilu on nimenomaan maahanmuuttajille erityisen tärkeää.
    Urheiluliitto tulee tekemään asian tiimoilta sääntömuutoksen ensi syksynä

    VastaaPoista
  5. Tätäkin kautta tsempit jatkoon ja onnittleut hienoista suorituksista Kalevan kisoista! Yritin antaa kaiken kannustuksen myös katomossa, mutta ei varmasti kuulunut radalle asti. ;)

    Olen samaa mieltä, että minusta SM-kisoissa kilpailevan pitää olla suomalainen. Ainakaan beach volleyssä ei ei-suomalaisen ole mahdollista pelata SM-mitaleista. Ja kansainvälisissä otteluissa on parin molempien pelaajien edustettava samaa maata.

    VastaaPoista
  6. Luulisi, että jo järkikin sanoo, että Kalevalan kisoissa osallistujien tai ainakin Suomen mestarin pitää olla suomalainen. Ellei hän ole Suomessa syntynyt, niin ainakin pitää olla hankittu kansalaisuus!

    VastaaPoista
  7. Jos Iltasanomiin on uskomista, Koriria ei edes valita Ruotsi-otteluun.

    Juttu löytyy kokonaisuudessaan täältä: http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1716164

    Eivät näköjään herrat uskaltaneet ottaa riskiä maajokkuedustusten suhteen, sillä varmasti olisi Ruotsi asiasta protestin tehnyt.

    T. S

    VastaaPoista
  8. Kiitos kannustuksesta ja palautteesta! Kisat on nyt käyty ja on analyysin aika.

    VastaaPoista