tiistai 18. elokuuta 2009

Sen lisäksi että kestävyys- juoksijan pitää juosta paljon aerooobista lenkkiä tulee hänen viikko-ohjelmaansa ripotella sopivasti kehittäviä harjoituksia. Periaatteessa harjoittelu on hyvin yksinkertaista: pysyt terveenä ja ulkoilutat vain lenkkareitasi ahkerasti.

Mä ulkoilutin tänään ensimmäistä kertaa Niken lunaracereitä. Mielessä on ollut juosta maraton niillä eikä sitä ihan kylmiltään kannata suorittaa uusilla tossuilla. Valmentaja Antero oli laittanut tiistain ohjelmaan 4x2000m radalla ja treeni sopi hyvin kuvioon. Vedot sain juosta yksin tällä kertaa kun muut viettävät ylimenokautta. Radalla tapasin Etiopialaisen Henok Tsegain, joka suoritti veryttelyjuoksuaan. Hän ja Antti Leskinen sekä Tommi Liikanen olivat eilen kämpillä kisatudiossa todistamassa mahtavaa 10 000metrin juoksua. Siinä ei paukkuja säästelty ja tuloksena huikea kilpailu. Nuori Henok sanoi tuntevansa monen kisassa juosseen maanmiehen ja ilmoitin hänelle kiinnostukseni tulla käymään Etiopiassa. Katsotaan miten tilanne etenee.

Kahden tonnin vedot sen sijaan etenivät kiitettävästi. Varovaisella aloituksella juoksin jokaisen vedon toista kovempaa. Ajat 6.25, 6.23, 6.17 ja 6.11 olivat kohtalaisia ja ensi viikolla saan yhden ylimääräisen vedon juosta bonuksena. Vetojen palautus oli kaksi minuuttia.

Illalla on Berliinin MM-kisojen tärkein laji. Siinä juoksee Suomen Jukka Keskisalo, joka ei jätä varmastikaan ketään kylmäksi. Tunnetta vaan peliin niin radalla kuin telkkarin ääressäkin ja toivon saavani huutaa kämpässäni kuten Göteborgin EM-kisoissa. Toivotaan siis parasta, että mies on palautunut ja on täydessä iskussa illan finaalissa.

6 kommenttia:

  1. Hieno juoksu Jukalta nauha-episodista huolimatta.

    Kemboi ei ole tainnut pahemmin mäkkärissä vierailla sitten Helsingin kisojen.

    T. S

    VastaaPoista
  2. Mä en oikein ymmärrä, että miksi siellä Afrikassa pitää ravata jatkuvasti. Suomessakin on aikalailla juoksematonta polkua ja maantietä vielä jäljellä. Toki tämähän on vain mielipidekysymys. Jokainen lomailkoon missä haluaa!

    VastaaPoista
  3. Afrikan harjoittelu on muuten niinkuin suomessa harjoittelu, mutta helvetin paljon hankalampaa. Kelit paskemmat, liian kuuma. Elintaso surkea ja kunnon asvalttia ei löydy mistään. Radat on hiekkaa/hevosen kakkaa...

    Mutta kuulostaahan se kuitenkin komeemmalta kuin Tyrvää tai Karvakangas.

    t. ruokamyrkytys

    VastaaPoista
  4. Joo..ei sinne ainakaan kunnon nousua kannata lähteä kuuntelemaan. Silloin kun Suomessa juostiin niin leirillä käytiin Ilomantsissa.

    VastaaPoista
  5. Joku tykkää harjoitella talvella lumisessa, jäisessä ja sohjoisessa kotimaassa, toinen taas etelän lämmössä/tai vaikka jenkkilässä. Valinnanvapaus on näissä asioissa edelleen sallittu.

    T. S

    VastaaPoista
  6. Oikein, jokainen saa käydä lomalla missä haluaa. Toiset makoilee auringossa Kanarialla kaksi viikkoa ja vie suomalaisen kahvipaketinkin mennessään. Toinen päättää viettää lomansa juosten ja käydä paikoissa mitkä eivät ole ns. massaturismin kohteita. Mulla ainakin on paljon nähtävää ja koettavaa vielä!

    VastaaPoista