torstai 9. lokakuuta 2008

Tänään tuli vietettyä varsinaista luppoaikaa, kun aloin päivittämään lehtileikikirjaa. Liimailin vuoden 2005 ja vanhempia lehtileikkeitä. Mukavaa ja rentouttavaa puuhaa. Palailivat siinä samalla vanhat muistot mieleen ja sai huomata, kuinka kymmenen vuotta on kulunut nopeasti. Silloin nimittäin kirjoitin ylioppilaaksi. Muistan hyvin lukioajan ja viimepäivien ammuskelujen jälkeen en yhtään ihmettele jos joskus jotain vastaavaa tapahtuisi Parkanossakin. Toisaalta vastaavia tapahtumia voi tapahtua missä vain. Viime aikoina kiusaa on esiintynyt mitättömissä pommiuhkailuissa ja Jyväskylässäkin niitä on ollut.

Olen tässä tutkaillut SaavaPeten vanhoja valmistautumisia maratonille. Aina oppii jotain uutta ja seuraavaa maratonia varten pitäisi olla vielä selkeämpi strategia mielessä. Varsinkaan viimeisinä päivinä ei ajatus enää saisi harjailla. Nyt sellaista esiintyi ja hieman kämppiksen ansiostakin. Seuraavaksi valitsen matkaseuraksi sosiaalisemman kaverin. Tammikuun maratonille sellaista onkin tiedossa sillä Martin on varsinainen ruotsalainen diskuteeraaja. Miehen ennätys 2.21 on tavoitettavissa. Silloin tulee myös testattua miten pitkä kisa kulkee suoraan korkealta saavuttaessa.

Tänään oli jo tiukkoja 2x5x70 sekunnin mäkivetoja hölkkäpalautuksella. Oma juoksu tuntui yllättävän herkältä ja jaloista löytyi puhtia. Luulen sen johtuvan siitä, että Kuhtaissa tuli juostua joka päivä mäkeä ja hengitys kulkee vielä neljä viikkoakin korkealta tulon jälkeen. Vaikuttaisi kaikin puolin kunto olevan mallillaan vieläkin. Silti on tärkeää palautua kunnolla maratonista ensin. Verryttelyjä tänään tuli 5+3 ja kilsoja treenissä yhteensä 18. Lopuksi tein vielä 10x100m rullauksia. Jospa se nopea juoksu palautuisi jälleen jalkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti