sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Seppo Räty. Siinä vasta äijien äijä, suomalaisen urheilun ikoni. Miehen saavutuksiin kuuluu muun muassa mitali kolmista olympialaisista. Saavutuksiin kuului myös lehtimiehille saada häneltä haastattelu. Jos kommenttia tuli se oli lyhytsanaista ja välillä aika töksähtelevää. Nyt Seppo avasi sanallisen arkkunsa tv-dokumentin muodossa. Mies puhui varmaan enemmän kuin urheiluaikanaan. Hän esitteli suorituspaikkoja ja analysoi käymiään kisoja, verkkarit jalassa totta kai. Omien sanojen mukaan hänen fysiikkansa ei lukuisten loukkaantumisien vuoksi kehittynyt huipulle päästyään ja pääkoppa oli se joka viimekädessä toi menestystä. Kova mies, mutta ei ehkä edusta nykyaikana ideaalia sosiaalista huippu-urheilijaa. Kova työ ja halu menestyä on varmasti vanhalle ja uudelle sukupolvelle yhteistä.

Tänään kilpailtiin maratonjuoksun SM-titteleistä. Voittajaksi taisteli työn sankari Anssi Raittila. Suuresti respektiä hänelle omasta vedosta ja rohkeasta juoksusta. Nyt se toi voiton ja uuden komean ennätyksen. Vauhtia näyttää löytyvän maratonilla numero kolmekymmentä. Anssi on myös ryhdistäytynyt maratonjuoksuista vaativimmissa maastoissa. Luulen että Keski-Euroopassa Anssi on jo kova nimi. Hyvää jatkoa uralle!

Mä juoksin illalla palauttavan 17km maastossa. Kulku oli kohtalainen. Vastoinkäymiset jatkuvat taloussektorilla. Ensin sain miljoonan suuruisen mokkulalaskun ja nyt vietiin kerrostaloni pihasta vuoden vanha maastopyörä. Ei siinä mitään, mummopyöräkin löytyy, mutta mä veivaan pyörää aika paljon päivittäin ja vaihdepyörä olis ihan kätevä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti