lauantai 18. lokakuuta 2008

18.10 eli tänään oli kyllä ihan helmi päivä. Eilen illalla saavuin tänne Parkanoon ja tänään suuntasin vanhempien kyydillä kyläkisojen kärkisijojen tapahtumaan, Kankaanpään maratonille. Kilpailukeskus oli Niinisalon koulu ja viereisessä varuskunnassakin tuli vietettyä toistakymmentä vuotta sitten elämäni turhimman kuusi kuukautta. Ei mitään varusmiespalvelusta vastaan, mutta aika ressaavaa aikaahan se oli. Arvelin, että tapahtumaan ei montaa tuttua eksy. Osallistujia oli kuitenkin 600 ja taso varsin hyvä. Tuttuihin törmäsin heti alkuunsa kun Markku "Africa" Varjo saapui Ukista juoksuporukkansa kanssa paikalle. Mikellä on kisakausi pyörähtänyt käyntiin, sillä viime viikollakin oli 8km:n kisa. Nyt puolikas kulki aikaan 1.29. Toinen tuttu oli Jouko "Jokke" Mahlamäki joka veteraani-ikäisenä pisteli ensimmäisen maratoninsa. Aika ei tätä kirjoitettaessa ole vielä selvillä, mutta luotan miehen voittaneen ajalla 1.40-45. Kimmo Kallion manageroima Samuel Kiprotich lähti kilpailussa matkaan hurjaa vauhtia. Sinnittelin kannoilla ja ensimmäinen kilometri taittui 2.54. Seuraavat myötäiseen juostavat ennen 5kilometrin käännöstä olivat 3.06, 3.09, 3.06, 3.09. Takaisin käännyttäessä tuuli puhalsi vastaiseen ja kilometrit tippuivat aika radikaalisti. Jos kilometripaalut pitivät paikkansa mies hyytyi pahasti: 3.19, 3.30, 3.20, 3.23. Juostava matka oli siis neljännesmaraton eli 10,55km. Viimeiset 550metriä vei aikaa 2.01 ja loppu aika oli 34.04. Tästä voisi laskea, että kymppi kulki aikaan 32,03. Siis varsin kohtuullista menoa ja täytyy sanoa, että juoksu maittoi hyvin vaikka lopussa hiukan jo painoi. Jalassa oli tuliterät Niken kilpurit jotka ostin Berliinistä. Kevyet ne olivat, mutta veti pohkeet hiukan jumiin.

Samuel siis lähti kymmenisen sekuntia perässä toiselle kierrokselle ja päättelin hänen juoksevan hurjan ajan, jos vauhti pysyy samana. Ei pysynyt ja kipeytynyt pohje sai miehen tuleman maaliin ajassa 1.10 ja jotain. Takaa tuli viisaasti juossut Venäläinen ja juoksi ajan n.1.08, mikä on Suomessa juostuksi hyvää menoa. Näyttää 200e palkintoraha houkutelleen. Pieni korvaus silti jos kaukaa matkustaa Niinisaloon.

Kilpailun jälkeen kävin suihkussa ja söin järjestäjien tarjoamaa hernekeittoa. Tunnelma koululla oli mainio ja palvelu ystävällistä. Pokkasin pytyn ja lähdin kotiin arvontapalkintona kelloradion voittaneena. Jotain kivaa siis Kankaanpään maratoonilta.

Meille kympin

1 kommentti:

  1. Missä sie meinasit juosta seuraavan maratonin? Ymmärsin jotta tammikuussa olisi tarkoitus starttailla

    Nimimerkillä: tulevaa kilpailukalenteria suunnitteleva

    VastaaPoista