lauantai 11. joulukuuta 2010

Aktia Cup


Taas on yksi mielenkiintoinen kisa juostuna. Nautin aina yhtä paljon siitä täpinästä, mikä kisoihin liittyy. Alkuverryttelyjen jälkeen startin odottaminen on paras hetki. Tiedät, että kohta pääset luukuttamaan ja nauttimaan vauhdikkaasta juoksusta. Oli kunto sitten hyvä tai huono mielestäni voi aina kilpailla. Jos turpii tulee joltain, se on merkki siitä että harjoittelua on kiristettävä ja samalla ehkä tsemppaa sinut voittanutta. Tänään Hytösen Tommi oli lähellä sitä, mutta sain kammettua itseni ohi hänestä kuuden kilometrin jälkeen. Startti tapahtui odotetun rivakkaasti ja eka kilsa meni ajassa 3.05. Sen jälkeen aloin jo jäämään Tommista ja kauempana edellä paineli kaveri joka maalissa osoittautui Petteri Muukkoseksi. Toinen tonni 3.28 ja selkeästi tuli päästettyä kroppa helpommalla. Kolmas kilsa 3.25 ja elimistö alkoi lämmetä. Neljäs risteyksen ohitus ja tonni 3.32. Viides sisälsi nousun ja laskun käännöspaikalle 3.35. Väliaika siinä 17.07 hujakoilla ja laskeskelin 34minuutin alituksen karanneen. Eka tonni oli sen verran kova, että sellaiseen ei pysty lopussa väsyneenä. Kuudennella tonnilla sain alamäkeen kirrattua vauhtia ja 150m päähän karannut Tommin selkä läheni, tonni 3.21. Ohitus hyytyvästä miehestä enkä uskaltanut jäädä morjestelemaan. Seitsemäs kilsa 3.29 ja tien vasen laita muuttui pöperöksi vitosen juoksijoiden ehdittyä juosta siinä. Kahdeksas kilsa 3.25 ja mies alkoi jo väsymään. Viimeinen kilsa ja 3.21. Loppuaika 34.16 oli lähellä ennakko arvelua ja minuutin perässä suunnistuskengillä juosseesta Muukkosesta.

Helsingin reissu tarjosi, mitä ennakoin. Hyvän harjoituskisan mukavassa seurassa talvisissa olosuhteissa. Olen hiukan alle 33min kympin kunnossa eli ei mitään paniikkia. Ennenkin olen talvella niitä juossu päälle 32 minuuttiin ja kesällä on pari minsaa reippaammin kulkenut. Treenit jatkuvat nyt kiristyvässä hengessä. Tammikuussa aamulenkkejä enemmän levänneemmällä kropalla vauhtikestävyyttä kehittäen. SM-halleissa toivottavasti jo alle 8.40 kunnossa.

Itse asiassa Helsingin lomailu jatkuu vielä. Huomenna on tiedossa pitkä lenkki Lompottajien porukalla. Toivotaan että löytyy edes jonkinlaista juoksualustaa, sillä näyttää auramiehet olevan lomilla. Sen verran heikosti pyöräteitä on aurattu ja käynti keskustassa shoppailemassa paljasti lumisen Helsingin.

5 kommenttia:

  1. Itse ainakin ajattelen, että on vain hyvä että kaikkia pyöräteitä ei aurata välittömästi, kun lumi siihen laskeutuu. Pakkohan reittien huollossa on joku arvojärjestys olla. Voi vain kuvitella, mitä maksaisi sellainen huoltopalvelu, jossa kaikki reitit hoidettaisiin tasaiseksi vaikkapa 15minuutin viiveellä.
    Ihan niin iloinen veronmaksaja en ole! ;)
    Omasta mielestäni pyöräteitä kuitenkin huolletaan uskomattoman hyvin. Tosin aika paljon tuntuu olevan erilaisiakin mieleipiteitä...

    t. lukijasi

    ps: oliko paljon juoksijoita mukana?

    VastaaPoista
  2. Mistä lähdette huomenna pitkälle lenkille ja monelta?

    VastaaPoista
  3. Joo totta, Hesa on iso kaupunki ja on ymmärrettävää että kaikkia teitä ei heti ehditä aurata. Juoksijoita taisi olla 250. Hapon kanssa saatiin lenkki sovittua. Valokuvassa on muuten numerolla 166 ulkoministeri Alexander Stubb. Aika taisi hänellä olla 42 minuutin luokkaa. Pitää tsekata hänen kisaraportti netistä myöhemmin.

    VastaaPoista
  4. Hyvä testijuoksu! (ei kisa ;=) )

    Aurauksesta sen verran Anonyymille, että eihän varmaan kukaan vaadi noin tiuhaa aurausta, mutta edes kerran viikonlopussa? Kai me sen verran kuitenkin maksamme "tuloasvastuulliselle" kaupungeillemme veroja??? Paitsi että nekin yksiköt on nykyään omia tulosvastuullisia yksiköitään :(

    Itseä ärsyttää ns hiekoitus: ehkä neljä jyvää neliömetrille! Silläkö saadaan vastuu poies jos joku "mummo" teloo lonkkanssa???

    Terveisin hölkkääjä joka juoksi parin sentin lumipeitteellä, eikä harmitanut yhtään, kun tossu piti :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi:
    Hyvä Jari!
    Ollaan tästä eri mieltä. ;)
    Ainakin omassa asuinkunnassani on todella hyvin auraukset pelanneet. Käytännössä hangessa joutuu juoksemaan vain iltamyöhällä tai varhain aamulla. Tai erikoissupermyrskyjen aikaan, kun lunta tulee jatkuvasti.
    Totta kyllä tuo että en osaa minäkään oikeasti arvioida panos/tuotos-periaatteella, että toimiiko tienhoito.

    On muuten käsittämättömän raskasta tuo jo 5 sentinkin lumessa juokseminen. Ei ikinä uskoisi!

    VastaaPoista