torstai 30. syyskuuta 2010

Tietokone alkaa vetelemään viimeisiään. Läppärini lämpötilä nousee huolestuttavasti, eikä sitä kärsi pitää sylissä sohvalla istuskellessa. Kirjoituspöydänhän meikä on heivannut parvekkeelle. Kuningasideana oli alkaa käyttämään ruokapöytää sekä ruokailuun, että "toimistotyöskentelyyn".

Päivän merkittävin tapahtuma oli fysioterapeutilla käynti. Ongelmia mitä löytyi oli takareisien aktivoituminen ennen pakaroita ja sekä syvien vatsalihasten hallinnan vaikeus. Näistä viimeisintä testattiin kevyestii selkää painamalla lattiaa vasten. Vielä kun tavoitteena oli pitää paine samana ja liikuttaa jalkaa alkoi vatsalihasten hallinta pettämään. Treeniä siis tiedossa. Mukaan käynniltä ostin vaahtokumisen rullan, jolla voi tehdä pilates liikkeitä. Vielä kun jaksaisi alkuinnostuksen jälkeen jatkaa harjoittelua.

Juoksupuolella tänään riitti tekemistä. Eilen juoksin Tommin kanssa 1.05 Laajavuoressa ja heti sen päälle uin puolituntia. Testailin uusia uimalasejakin ja niiden avulla kroolata altaan puoleen väliin saakka ennen sammakolle vaihtoa. Luulin että tänään juoksu kulkisi paremmin aamusta kun olin uinut ja saunonut. Meno oli kuitenkin tukkosta ja vaivoin juoksin tunnin. Fyssarikäynnin jälkeen keskivartalo oli trimmattu illan treeniä varten. Se sisälsi porrasjuoksua, pakara- ja polvennostojuoksua sekä reilusti satasia. Fyssari oli itseasiassa samaa mieltä kuin minä, että ehkä nyt on parempi keskittyä muiden ominaisuuksien parantamiseen kuin määrän mättämiseen. Tai siis vaivojen parantamiseen.

4 kommenttia:

  1. Osta paineilmapullo ja puhdista sillä tietokoneen sivuilla ja alla olevista tuuletusaukoista pölyt pois koneen sisältä ja etenkin tuulettimen kohdalta. Ja taas alkaa kone pysymään viileänä. Kannettava kerää uskomattoman nopeasti pölyä vaikka kuinka usein siivoaa, kuten sinäkin teet;)

    Ja ei muuta kuin reilusti rauhallista aerobista perusmättöä maastossa, hiekkatiellä jne niin alkaa elimistö tasapainottumaan:)

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Ei olla vielä törmätty lenkeillä, vaikka minäkin olen juoksennellut kuukauden päivät samoissa maastoissa(harjulla ja laajavuoressa). En oikein tiedä täällä muita lenkkireittejä ja tarkoista kilometreistä ei ole tietoa. Kaipaisinkin vähän infoa missä on esim hyviä mäkitreeni-mäkiä tai maastossa "tarkkoja" kilsan pätkiä. Ja tietty joskus ois kiva saada lenkkiseuraakin ettei aina ois niin yksin juoksemista.

    VastaaPoista
  3. Paineilmapullo? Jostain Tiimarista vai? Ehkä on järkevämpää vaihtaa Mac:iin.

    Jyväskylä on tarkkaan mittailtu muiden tahojen puolelta (Tyni ym). Maastossa ei ehkä tarkkoja kilsoja ole, paitsi Tuomiojärven uimarannan hiekkatiellä. Näytän mielläni mestoja!

    VastaaPoista
  4. Moro Miika! Puhut asiaa, Mac:ia kehiin!

    VastaaPoista