sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Paavo the great

Jos joku saa käsiinsä Paavo Nurmi: Täpärin voittoni ja muita kirjoituksia kirjan niin kannattaa lukaista. Kirjassa on lyhyitä Paavon itse kirjoittamia juttuja eri aiheista. Siinä valossa, että tekstiä on tuotettu 1920-luvulla on juoksijalegenda miettinyt monia asioita. Kirja on sinänsä mielenkiintoinen, että nyt puhuu Paavo itse eikä joku tutkija lähes sata vuotta myöhemmin.

Sunnuntaipäivä on kivasti kulunut yksin möllöttäessä. Oikein testinä päätin katsoa, miten saan aikani kulumaan kämpillä. Yksin olemista nimittäin pitää joskus harjoitella. Tenttikirja vanhuudesta ja mielenterveydestä käsitteli yksinäisyyttä muiden teemojen lisäksi. Vaikka kirja on tarkoitettu oppikirjaksi vanhuudesta sain siitä itsellenikin jotain irti. Harvoin olen niin hyvin jaksanut muistiinpanoja kirjoitella kuin nyt.

Päivän puolipitkälle lenkille lähdin vasta neljän aikaan. Se piti sisällään 1.38 juoksua ajallisesti. Eilisen salireenin jäljiltä juoksu kulki ihan kivasti loppua kohti parantuen. Juoksuseura olisi keventänyt askelta huomattavasti, mutta tällä kertaa en saanut sellaista järkättyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti