tiistai 21. syyskuuta 2010

Eilinen teksti kirvoitti pitkästä aikaa kommentointia. Sävy oli tällä kertaa kannustava. Mielenkiintoista silti, että ihmiset jaksavat lukea toistensa blogeja. Ei tämä juoksijoiden piiri niin valtava ole, että olisi varaa kyräilylle. Kaiken tiedon pitäisi olla avointa ja mielestäni on tärkeää kertoa milloin juoksu kulkee ja milloin se on hakusessa. Tämä tuo sitä inhimillisyyttä koko touhuun. Ja viime kädessähän kyseessä on vain harrastus. Tai Maaninkavaara-kirjan mukaan "toisten harrastus, meidän elämäntapa".

Aamulenkeille lähteminen tuottaa edelleen tuskaa. Tänään käänsin kellon viisareita eteenpäin, kun selässä tuntui kinnaista sängyllä makoillessa. Iltalenkillä oli tarkoitus leikitellä vauhdilla, mutta eihän siitä tullut mitään kun kevytkin lenkki tuntui työläältä. Kävin kuitenkin puntilla keskivartaloa tekemässä ja paluu kämpille sujui huomattavasti paremmin. Siis korsetti auttaa selkävaivoihin.

5 kommenttia:

  1. Moro,

    Olen Jarin kanssa samaa mieltä. Sinun mittarissa ei ole mailit täynnä vielä vähään aikaan. Vedot, rataharjoittelu ja "pelit ja leikit" kuormittaa/hakkaa jalkoja ja kroppaa. Maratonharjoittelu monipuolisilla alustoilla juostuna ei niinkään vie telakalle, tärkeimmäksi asiaksi tulee harjoituksista palautuminen ja rehellinen kroppansa kuuntelu. Puolikkaalla ja maratonilla ennätyksissäsi on todennäköisestua vielä aika paljon "löysää", kympilläkin ehkä vähän mutta mutta kyllä rajat tulee siinä pian vastaan. Puolen tunnin "haamurajan" alitus kympillä ei tee autuaaksi mutta mahdollisuudet pidemmillä matkoilla kannattaa käyttää hyväksi.

    t. TrainIC

    VastaaPoista
  2. Vaikka kuinka tekis mieli olla edes periaatteesta kommentoijien kanssa eri mieltä, niin on sanottava, että minäkin olen sitä mieltä, että maraton sun matka on.

    Siinä on vielä ainakin 5 minuuttia otettavissa...

    AS

    VastaaPoista
  3. Miika tavoite nyt ainoastaan ja vain maratonille. Alimatkoja on toki hyvä juosta ja niidenkin ennätykset pitäisi parantua, mutta harjoittelun ja kilpailemisen tulee tähdätä vain maksimaaliseen suoritukseen päämatkallasi maratonilla. Et voi tavoitella maratonin kustanuksella alimatkojen menestystä. Maratonharjoittelu voi olla yksinkertaista tai sitten siinä on jotain sälääkin, mutta jokaisen vedon tai muun piipertämisen pitää auttaa tavoitteen saavuttamisessa. Maratonilla menestyminen vaatii varmasti paljon maratonluottoa. Luotto lisääntyy harjoittelun kautta, mutta kaikenlainen arpominen ja sählääminen pitää myös jättää historiaan. Ota tavoite ja tee kaikkesi saavuttaaksesi sen. Vaadi myös valmentajaltasi samaa sitoutumista. Keskity Miika olennaiseen ja luota valmetajaasi tai vaihda valmentajaa heti. Äijällä on niin maratoonarin kroppa kuin olla saattaa, asenteeseen ja sitä kautta tekemiseen vaan vakautta ja luottoa niin enkat paukkuu. Omat rajasi ovat varmasti ainakin fyysisesti selkeesti alle 2.20 luvuissa. Jos ei ole motivaatiota niin jää hölkkäilemään, mutta saattaa joskus harmittaa...Tee päätös ja ala elää kuin maratoonari! T: Runner p.s Muutama kappale Z:n kirjaa saattaa parantaa motivaatiota

    VastaaPoista
  4. Runner puhuu asiaa!
    Tavoite pitää olla ja muut matkat on vain oheisharjoitteita ja hyviä välipaloja. Kuten aiemmin on mainittu että kymppi kulkee jos maratonkin kulkee. Eli kympin enkkaankin tulet pääsemään kuin oheistuotteena. Maratonharjoittelunkaan ei tarvitse eikä saa olla "tylsää" kilometrien keräilyä. Monipuolista treeniä niin säästyy vammoilta! Sitä mainitsemaasi asfalttijuoksuakaan ei tarvita kuin lähempänä h-hetkeä että hermosto tottuu iskutukseen.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kolleegat tsemppauksesta. Juoksu jatkuu joka tapauksessa, kestävät paikat tai eivät. Motivaatiotakin voisi hiukan enemmän nyt olla. Kuitenkin kun on kerran juoksija niin on aina juoksija!

    VastaaPoista