sunnuntai 12. syyskuuta 2010

FM

Kiireinen viikonloppu takana. Sen ja flunssan vuoksi urheilin edellisen kerran torstaina. Perjantaina tsekattiin maratonreitti ja lauantaiaamuna oltiin tikkana klo 6.30 kilometrimerkkejä laittamassa reitin varrelle. Aika paljon niitä olikin, jotain 75kpl. Reilu kolme tuntia siihen menikin aikaa ja olimme valmiina hiukan ennen maratoonareiden lähtöä puolen päivän aikaan. Siinä vaiheessa oli aikaa lounastella.

Maratonille starttasi reilut 600 uskalikkoa. Keli oli pilvinen ja hiukan viileä +12, mikä itse asiassa on aika hyvä maratonkeli. Tuulta ei ollut juuri nimeksikään. Jos viime vuonna sain kärkipaikalta tsekkailla tilannetta niin tänä vuonna tulin peränpitäjänä polkupyörällä. Tasapuolisuuden nimissä siis niin pysyy perusasiat mielessä.

Puolimaratonin (1600 juoksijaa) startti klo 15 oli hienoa nähtävää. Pari Jyväskylän valtaväylää oli suljettu startin ajaksi ja Kuokkalan siltakin oli kokonaisuudessaan juoksijoiden hallussa. Mahtavaa! Kritiikkiäkin tietenkin tuli, mutta sehän kuuluu asiaan. Alban sillan kohdalla oli väliaikaselostusta, missä tunnelma oli hyvä. Jäin siihen katselemaan menoa ja porukkaa kyllä tuli juosten pitkän aikaa. Kaikki yrittivät parastaan. Kaikki kuntoilu on yhtä arvokasta.

Maratonin voitto tuli ajalla 2.46, mutta uskoisin monen juosseen omia ennätyksiä nopealla reitillä. Uskoisin järjestelyiden onnistuneen hyvin ja kisakoneisto toimi vahvalla ammattitaidolla.

Finlandia marathon on löytänyt paikkansa kisakalenterista. Haaveenani on järjestää samalla nopealla reitillä joskus kova 10km maantiekisa. Vähän niinkuin tänään Tallinnassa. Pienellä vaivalla saataisiin suomen kovimmat menijät varmasti viivalle. Kevät voisi olla paras ajankohta?

Kun maratonista oli kulunut lähemmäs viisi tuntia aloimme tähyämään viimeisiä reitin varrella. Sitä mukaan kun he ohittivat reitinvalvojia, alettiin purkuhommia suorittamaan. Aivan kuuteen tuntiin ei viimeinen kerennyt. Lopuksi vielä oli purku- ja siivoushommia niin, että itse lähdin pois kahdeksan jälkeen kokemusta rikkaampana.

2 kommenttia:

  1. Oliko maratonreitti eri kuin viime kaudella?
    Ei se viime vuoden reitti mikään hirveän nopea ole. Kaikenmoisia silloille nousuja piisasi...

    t. lännenmies

    VastaaPoista
  2. Sama sama reitti. Olihan siinä mutkia, mutta melko tasainen. Pari nousua Kärkisten (Nykäsen)sillalle, mutta muuten tasainen pannukakku.

    VastaaPoista