lauantai 31. heinäkuuta 2010

tv-kova kymppi

Finlandia marathonin reitti on todistetusti nopea. Se kiertää luonnonkaunista Jyväsjärven pyörätietä ja on näin ollen tasainen. Tyynellä kelillä reitti on nopea, mutta tuulella hiukan ongelmallinen. Toisaalta järven toinen puoli on suojaavampi metsineen. Juoksin tänään reittiä myötäpäivään eli toiseen suuntaan kuin kisassa. Heti ensimmäiselle kilsalle sattui kova vastatuuli ennen Viherlandiaa. Sen selvitettyäni vastaista tuulta ei pahemmin enää ollut. Keli oli muutenkin sopiva (+21) viime viikkojen helteiden jälkeen.

Kilsat Polarin gps-laitteen mukaisesti olivat 3.17,15,19,11,07,10,16,08,12 ja 3.01. Juoksemista helpotti se, että mittari kilsan tultua täyteen piippasi ja näytti kilsan väliajan. Mielessä piti vain pitää juostu matka ja voimien sopiva jakaminen. Viimeiseen tonniin ajattelin hiukan tuupata lisää vauhtia ja se meni 3.01. Leskinen oli eilen puhellut, että mun pitäisi juosta tänään 32minuuttiin. Aikaa kului 32.02 eli siis melko lähelle päästiin. Treeni antoi kuitenkin sopivasti uskoa omaa tekemiseen kesän tärkeimmän kisan lähestyessä. Selkä tuntui jalkojen lailla toimivan tällä kertaa mainiosti ja fiilikset olivat sen mukaiset.

2 kommenttia:

  1. Siistiä! Nosti tämä postauksesi mullakin fiiliksiä ja palautti muistoja mieleen, varsinkin tuo kuva. Asuin Jyväskylässä vuodesta 2000 aina vuoden 2009 alkuun ja kyllä tuo Jyvsäjärven rantareitti tuli lenkeillä tutuksi. Finandia marathoniin pitäisi näillä näkymin tehdä reitille puolikkaan muodossa paluu :-)

    t. A.Perälä

    VastaaPoista
  2. Joo reitti on hyvä. Pitäisi saada vielä rantaraitin kierros (12km) tasan kympiksi niin mukaan tulisi Suomen kovimmat raastajat. Alle puolen tunnin tuolla reitillä kyllä pystyisi juoksemaan ja sellainen olisi harvinaista herkkua!

    VastaaPoista