torstai 15. heinäkuuta 2010

Odotan sunnuntain Lapinlahden vitosen kisaa kuin Pikku-Kalle merkkariostoksille pääsyä. Tiedossa on raastavaa riistoa eli suolaista salmiakkia. Kisa juostaan päivän kuumimpaan aikaan ja toiveissa on että 30 asteen helteet ovat siihen mennessä hiukan helpottaneet. Ei sen puoleen olen mä ennenkin hyvin juossut helteissä, mutta lähinnä kilpakumppaneita säälin :)

Uho alkaa siis olla maksimissaan. Ennen kisaan lähtiessä mielessä oli aina ennätys ja lähelle 14.30 menevä aika. Nyt se on 15 minuutin alitus, joka on ollut kovaa valuttaa sekin viime aikoina. Silti en millään suostu myöntämään, että mies alkaa hidastumaan iän myötä. Pari kertaa tosin on tullut maapallon ympäri juostua uran aikana ja lonkissakin saattaa olla kulumista puhumattakaan alaselän nikamavälin madaltumisesta. Silti niin kauan kuin on elämää on toivoakin.

Tiistain ratatreeni meni ihan kohtalaisesti ottaen huomioon lähes 30 asteen auringonpaisteen. Tämänpäiväinen iltatreeni Jaakon kanssa oli ihan positiivinen myös. Juoksimme tunnin vauhtileikittelyn, jonka aikana 2x3min +2x2min +2x1min ja 2x30sek. Palautukset oli alussa 3min sitten 2min ja lopussa 1min. Mitään hurjaa revittelyä ei vauhdillisesti ollut vaan rennon reipasta. Juoksu tuntui hyvältä uimarannan kohdilla ja sen jälkeenkin. Lisäksi ponnistus tuntui lähtevän sieltä mistä pitääkin. Ehkä askellukseen alkaa siis löytyä se tarvittava taloudellisuus ja rentous. Lenkin loppuvaiheissa oikeen ihmettelin kun teki mieli lähteä loppuspurttiin kämpän näkyessä. Tätä ei ole pitkään aikaan tapahtunut.

8 kommenttia:

  1. Tuskin ihan kahta kertaa oot Maapallon ympäri juossut! Siis 80 000km.Sehän tekee 8000km per vuosi,10-vuotta.Ja sinähän et koskaan pääse 8000km vuosimäärään.4000km vuosimäärällä se tekee 20 vuotta,ja kauankos sitä juoksutreeniä oli takana? Pysytään siis vielä faktoissa! Tai saahan sitä omille sivuilleen valheitakin kirjoitella.

    VastaaPoista
  2. Hei rakas kaikkitietävä,

    Aloitin juoksemaan vuonna 1995 heti sadan kilsan viikkoja. Siitä on kohta 15 vuotta. Enimmillään olen juossut 7000km vuodessa. Palikkamatikalla kun laskee 5000km keskiarvoksi 15v ajan saadaan 75 000km eli aika lähelle siis päästään.

    Kuka valehtelee ja kenelle.. Anonyymi ainakin sillä että ei paljasta nimeään..

    VastaaPoista
  3. Ja ihan vaan kertaukseksi, että jos juoksee parikymppiä päivässä saadaan 365x20=7300. Ei ihan mahoton määrä. Mä oon aina juossu kohtalaisesti määrää. Eri asia tietysti on, pitäiskö tulosten olla siinä valossa kovempia...

    Paljonko olet laittanut itseäsi likoon?

    VastaaPoista
  4. Tsempit Miika Lapinlahden vitoselle ! Eiköhän se vartti alitu siellä reippaasti.

    VastaaPoista
  5. Kannattaa poistaa nimetön kommentointi, jos sipuli ei kestä niiden lukemista. Nimensä käyttäminen netissä ei ole kaikille itsestään selvyys- Toiseksi tässä ei ole edes mitään todellista tunnistautumismahdollisuutta.

    Koska olet viime vuoden "suomenmestarina" suhtaudun minäkin epäillen jokaiseen muuhunkin tosiasiana esittämääsi asiaan. Myös anonyymi on voinut laittaa itseään elämässään likoon. Usko tai älä.

    Ei kukaan edellä esiintynyt, mutta nimetön kylläkin

    Tsemppiä vitoselle!

    VastaaPoista
  6. Lisätään sitten sana "moraalinen" alaotsikkoon niin saatan olla lähellä totuutta.

    VastaaPoista
  7. Kerro alaotsikossa että olet SM-kakkonen niin olet vielä lähempänä totuutta.

    VastaaPoista
  8. Silloinhan mä hyväksyisin tuloksen.. Vahvalla oikeustajulla edustusoikeutta ei olisi viime vuonnakaan pitänyt myöntää.

    VastaaPoista