tiistai 23. kesäkuuta 2009

Joka päivä alkaa juoksupuolella näyttämään valoisammalta. Päätös keskittyä loppukesän kisoihin lienee paras ratkaisu tällä hetkellä. Ennen päivän treeniä olin valmis jo juoksemaan ensi lauantaina Jämsässä, mutta pienen palaverin jälkeen Anteron kanssa päätimme jättää sen väliin. Mies on kuitenkin vielä pahasti keskenkuntoinen ja ehkä tärkein asia on jalan tunnustelu ja sen kanssa varovaisena liikenteessä oleminen. Ei tästä kauaa aikaa ole kun mulla oli murtuma kantapäässä ja nyt jo mies suunnittelee maksimirasituksia. Vitonen saattaisi tällä hetkellä mennä hiukan päälle 15minuutin jos optimistisia ollaan. Aika ei kuitenkaan tyydyttäisi, vaikka mulla ei ole väliä missä kunnossa viivalle astun. Pääasia että saa hyvän treenin tuli sitten turpiin keneltä tahansa. Kynnys kilpailla on tällä miehellä matala!

Päivän setti oli siis pienen pähkäilyn jälkeen 3x1000m ja 3x200m. Jälleen sellaista pikkunättiä ja varovaisesti lähdin ekaan vetoon: 3.05, vaikka tarkoitus oli juosta 3.10. Seuraava yhtä rennosti 3.01 ja juoksu tuntui ihan hyvältä. Ei nyt herkältä, mutta askel vei eteenpäin kohtuu hyvin. Viimeisessä vedossa juoksin vikat 200m hiukan reippaammin ja sain ajan 2.54. Äijä oli aivan fiiliksissä! En siis olekaan niin rapakunnosa kuin oletin. Kohtalaisten vauhtien pitäminen onnistuu siis melko hyvin ja tästä on hyvä jatkaa. Vedoissa palautus oli 3min ja 5min palautuksen jälkeen juoksin rennosti kaksisataset hiukan alle 30sek. Jalassa oli uudet Adidaksen Adizerot, jotka pitivät kuin liima tartanin pinnalla tai purkka hiuksissa. Ilman piikkejäkin niillä voisi juosta ja ovat oivalliset kestomatkoille.

Huomenna palauttelua ja torstaina rutkasti rentoja satasen rullauksia. Lauantaina kiihtyvä lenkki ja viikko alkaa olla siinä. Kelien puolesta kannattaisi mennä mökille keskittymään ja saatankin mennä Jaakon mökille Kangasniemeen punomaan uusia juonia.

1 kommentti: