tiistai 16. kesäkuuta 2009

älä lopeta

Näin tekisi mieli sanoa tänään lopettamispäätöksensä julkistaneelle, maratonin Euroopanmestarille, Janne Holmenille. Miehen upea ura suomalaisten maratonjuoksijoiden rinnalla etsii vertaistaan. Ankarana harjoittelijana tunnettu Holmen ilmeisesti totesi mahdottomaksi liian monen asian yhdistämisen. Jonglöörin lailla, joka pitää ilmassa samaan aikaan kolme palloa tai enemmän, hän on tähän asti hoitanut koulutuksen/työn, perheasiat ja juoksun. Nyt tehtävien määrä kasvoi ylivertaiseksi ja jostain oli tingittävä. Opetusministeriön tuen loppuminen ja tutkijan työn saaminen ratkaisivat valinnan. Juoksupuolella Holmen saavutti paljon, mistä osoituksena on myös voimassa oleva Suomenennätys maratonilla. Kiitti Janne motivoivasta esimerkistä ja hyvää jatkoa elämän muilla sektoreilla!

Itselläni on tälle päivälle ilouutisia: Juoksin ensimmäisen rataharjoitukseni pariin kuukauteen! Jalat kyllä alkavat olla aika tukossa johtuen nopeasta juoksumäärän lisäämisestä. Tänäänkin aamulla juoksin 9km aamulenkin. Illalla verryttelin 4km, jonka jälkeen juoksin 5x100m teräviä avausvetoja. Varsinainen treeni oli kahdeksan kertaa 200m hölkkäpalautuksella (1,5-2min). Ajat eivät mitään hurjia olleet, siinä 32-31 paikkeilla. Juoksulihaksisto ei vielä täysin pelitä kuten pitäisi, mutta parempaan suuntaan mennään jokaisella lenkillä. Ensi perjantaina juoksen hölkkäkisan ja juhannuksen jälkeisellä viikolla juoksen ekat tonnin vetoni. Alkaa jo nyt jännittämään!

2 kommenttia:

  1. Siinä vapautuu nyt yksi paikka :).

    On muuten ihana kuva Jannesta ja pojasta. Mitähän mahtavat keskustella.

    VastaaPoista
  2. Janne juttelee treenin jälkeen Sakarialle asiasta mitä kokkaillaan kun päästään kämpille. Kädessä Sakarialla on Lego- lehtinen. Sitä hän esitteli mulle ja Niemisen Jaakolle, kun oltiin samaan aikaan reenaamassa Belfastin nurmikentällä E-Afrikassa.

    VastaaPoista