keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Tänään loppui näpertely ja hyppäsin parin tonnin Scorpionin sarviin. Meno oli hurjaa ja nautin tekemisen meiningistä. Selim oli illalla tuonut Tuukka Miettisen fillarin lainaan siksi aikaa kun mies kilpailee Itävallassa triatlonin puolimatkalla. Heti aamusta olikin pakko ottaa testit pyörällä ja heitin aika tarkalleen kolmen tunnin (n.80km) lenkin. Lähdin Toivokan suuntaan, mistä jatkoin Lievestuoreelle ja sieltä takaisin Jyväskylään. Pieni vesisade ei pahasti kastellut ja parin tunnin jälkeen aloitin rynkytyksen. Otin pari pidempää vetoa ja sain sykkeen nousemaan yli 160. Palauttelin hetken aikaa ja otin pari lisää. Sen jälkeen rullailin parikymppiä ja Vaajakosken moottoritielle saavuttuani iskin pari kolme terävää vetoa. Vauhti oli kova ja hengitys teki töitä. Mies ei ollut pahastikaan väsynyt kun pääsi kämpille. Pikainen suihku, syömään ja työkeikalle. Väsymys iski vasta iltapäivästä, kun olin Biltemassa varusteita hommaamassa. Pohdinnassa seuraavaksi olisi pyöräilykenkien osto (puoleen hintaan adidakset 45e+lukkopolkimet 30e). Investointi olisi kohtuu pieni, mutta kannattaako rahaa laittaa, jos pääsen kohta jo juoksemaan. Siis kohta ja kohta, mutta reilun parin viikon päästä.

Joku tarkkasilmäinen havaitsee pyörän nopeusmittarin, anturin niin nopeudelle kuin kampinopeudelle. En valitettavasti osannut käyttää Sigma 1606t mittaria, mutta ehkä huomenna. Hiilikuiturunkoinen pyörä totteli ihan mukavasti ja lukkopolkimilla sai harjoitella kampeamista. Illalla huomasin vatsalihastenkin kipeytyneen. Sen verran lenkki kulutti energiaa, että koko päivän oli nälkä vaikka kuinka söi. Herkuttelin 2euron mäkkihampparilla ja käynti McDonaldsissa oli sekin kokemus. Asiakkaina sen verran leveää porukkaa, että ruisleipä ja syväkyykky tekisi monelle hyvää. Ei siinä mitään, pikaruoka on herkullista. Lasku tulee perässä ylipaino-ongelmien aiheuttamien ongelmien myötä. Meikä tietenkin on toisesta ääripäästä ja selkeästi riisitautinen. Silti ruoka ei ole mulle ongelma, kulutus ja kroppa on mitä on. Ehkä se joltakin osin on etu kestävyysjuoksussa.

6 kommenttia:

  1. Meneekö kolmituntinen pyörällä nopeemmin kuin juostessa?

    Vähän kans kiinnostaisi pitemmät pyörälenkit, mutta ei oikein ole opiskelijabudjetissa pätkääkään varaa edes halvemman luokan pyöriin eikä tietotaitoa hankkimiseen. Mutta ehkä joskus.

    Ja kun on juoksupalikat kunnossa, niin ei kyllä oikein sovi ohjelmaankaan, mutta silti... ;)

    VastaaPoista
  2. Jos jalat kestää, niin pitkät lenkit vaan juosten. Ehkä nyt jonkun fillarilenkin voi tehdä, mutta kisakaudella kannattaa keskittyä juoksuun.

    VastaaPoista
  3. Ei ole paha hinta noihin ostoksiin ja on sitten taas syytä polkea entistä uutterammin ja voihan ne varusteet myöhemmin myydäkin jos niikseen.

    Olet muuten tosi kevytrakenteinen. Muista syödä.

    A

    VastaaPoista
  4. Eiks sulle maita ruoka? Miten hampurilaisilla voi olla "riisitautinen"? Vai syötkö sinä vain sitä ruisleipää?

    VastaaPoista
  5. Kaiken järjen mukaan jos kulutus on kovaa ja liikkuu tarpeeksi paljon niin perse ei leviä! Tietysti yksilölliset tekijät myös vaikuttavat, mutta mulla ei ruuan kanssa ole ongelmia.

    VastaaPoista
  6. Hyvää korvaavaa treeniä. Kestoa vaan peliin. Hyvä että sait kunnon menopelin alle. Ei tosin entisessäkään ole mitään valittamista ;)

    Se tässä urheilussa on hyvää että saa syödä eikä ole eikä tule paino-ongelmia ;)

    VastaaPoista