tiistai 12. toukokuuta 2009

" Os calcaneuksen dorsaaliosassa on viisto skleroottinen linja ja laaja luuydinödeemimuutos sopien rasitusmurtumaan. Callusta ei ole muodostunut. Akillesjänne on ehjä. Ei bursiitin kuvaa. Proneusjänteet ovat ehjät eikä nestelisää oleellisesti jännetuppialueilla näy. Muita murtumia ei tule esille. Muuta aktuellia ei näy."

Noissa muutamissa lauseissa on meikäläisen tuleva harjoitusohjelma. Se pitää sisällään juoksua ilman juoksua eli kaikkea muuta sporttia paitsi sitä juoksua. Kävelykin on sallittu. Paranemisaika noin 8 viikkoa ja näinollen pääsen siis juoksemaan jo heinäkuussa. Seuraava tavoite olisikin ollut Kiimasen savuhölkkä Lannevedellä juhannuksen aikoihin. Jo vuosia olen halunnut päästä mukaan kyseiseen kylähölkkään, mutta ratakisat ovat aina vieneet pitemmän korren. Nyt siis ei tarvitse ratavedoista haaveilla ja ehkä jo kesäkuun lopulla saan luvan kanssa muutaman tanssi- eli juoksuaskeleen otettua.

Päivän harjoitusohjelmassa oli hyvä tunnin hieronta sekä lepoa. Eilen illalla suoritin hyvän juoksijan lihaskunto- ja liikkuvuusharjoituksen. Järjestäjänä oli Finlandia maraton eli Keski-Suomen liikunta ja JKU. Tuossa yksi niistä 50 kuvasta, jotka sain DVD:llä. Kuvassa on selkeästi nilkka, mutta murtumaa ei oma silmä mistään kuvasta havainnut. Ehkä se vaatisi jonkun asteisen yliopistotutkinnon, että kuvaa osaa lukea. Siinä se kuitenkin on.

6 kommenttia:

  1. Jalkahan on ihan terve, ainakin mun diaknoosin mukaan.

    No sitten soutamaan...joka päivä min 1 tunti. Syksyllä on kroppa niin täynnä kestävyyttä ja voimaa, ettei kilpakumppanit voi kuin ihmetellä katsoessaan sun terveitä kantapäitä edellään laukkaamassa...

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä Miika! Kyllä tuosta vielä noustaan ja kova työ palkitaan!

    VastaaPoista
  3. Ei tarvi yliopistotutkintoa siihen, että osaa tulkita rtg ym. kuvia. Sen verran pieni tuo kuva kuitenkin on, että aika lailla saa tihrustaa etsiessään sitä murtumaa, kun kyse ei nyt kuitenkaan ole mistään irti-poikki murtumasta. Mutta mikäli silmäni eivät ihan tyystin valehtele, niin oisikos se murtumakohta siinä kantaluun yläosassa viistosti? Sen sortin musta viivansöherö siinä niinkuin oisi, ja sanellun tekstin perusteellakin sen sinnepäin sijoittaisin. Ei taida kauheasti auttaa, jos täällä sohin omaa näyttöä kynällä, että TUOSSA...

    T

    VastaaPoista
  4. Mäkin nään tuon viiston varjokohdan murtumana eli ehkä se on sitten se.

    TS

    VastaaPoista
  5. Eikö olekin hassua, että tuijottelemme kantapäätäsi, taitaa se murtuma kohta näkyä.
    Aika sen kuitenkin parantaa ja luonto ja Luoja tekee tehtävänsä.
    AT

    VastaaPoista
  6. Ja iloa sulla edes siitä, että tuohon murtumaan ei tarvitse laittaa kipsiä viikoiksi eikä sun tarvii käyttää kyynärsauvoja. Joten voit jopa vaikka uida ja polkea!

    VastaaPoista