torstai 2. huhtikuuta 2009

Tasta kuvasta ei paljoa eurooppalainen kestavyysjuoksun taso parane. Ruotsin Mustafa Muhamed ja Brittien Mo Farah ovat sen verran kovaa kalibeeria, etta se hiukan tasoittaa kalevankisamitalisti takalaa. Jospa se kunto tarttuisi hengaamalla kovassa porukassa. Mielenkiintoista oli kuitenkin tehda havainto, etta molemmat kaverit ovat alunperin Somaliasta kotoisin. Mo:sta en tieda, mutta Mustafa ei ole pakolaisena Ruotsiin mennyt. Hyvaa esimerkkia molemmat kuitenkin nayttavat maanmiehilleen, jotka etsivat paikkaansa yhteiskunnassa. Liikaa yleistamatta joillekin nuorille ei tyo maita ja pikkurikosten tielle lahteminen on yksi vaihtoehto. Toinen on valita urheilu ja kestavyysjuoksu, jossa kaverit ovat luonnostaan hyvia. Viime Suomi-Ruotsi maaottelua seuratessani huomasin Ruotsilla olleen maahanmuuttaja taustainen edustaja ainakin seivashypyssa, korkeudessa ja juoksuissa.

Illan leffa uskollinen puutarhuri kertoi laakefirman tekemista laittomista testeista ihmisilla Nairobin slummissa Kiberassa. Draaman ainekset oli hyvin koottu yhteen.

Paivan treeni: 5km+6x80 sek makeen/ holkka pal+4km vr+3x100m. Jalat eivat talla kertaa olleet mukana treenissa, mutta syke nousi kohtalaisesti lopussa. Paivan seuraava asia on siirtyminen Iteniin. Edessa vain puolen tunnin istuminen matatussa.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana kuva! Miika se jaksaa vaan hymyillä.

    Hyvää viikonlopun leiriä!

    T. A

    VastaaPoista