perjantai 12. joulukuuta 2008

On perjantai ja useimmille viikon viimeinen työpäivä. Moni tekee silti viikonloppuisin töitä ja useat jopa iltaisin ja öisin. Yhteiskunta ei nuku missään vaiheessa. Ymmärrettäviä tärkeitä toimintoja ovat terveyspalvelut sillä sairastuminen ei katsoa kellonaikaa. Sen sijaan hiema kyseenalaista ovat yksityisen sektorin työpaikat, missä tehdään voittoa eikä niinkään luoda peruspalveluita. Siellä duunia painetaan ympäri vuorokauden, sillä kalliiden koneiden seisottamiseen ei ole varaa. Tai ei varaa siinä mielessä, että ei tehtäisi tarpeeksi voittoa. Suomalainen työ maksaa teettäjälleen enemmän kuin muualla maailmalla. Tähän vedotaankin usein kun tehtaita siirretään ulkomaille. Talous on se joka määrittää milloin duunissa ollaan. Jonkinlaista yhteiskuntavastuuta voisi kuitenkin perätä työnantajilta. Suomalainen duunari on ammattitaitoinen ja monelle firman omistajalle varmaan riittäisi pienemmätkin voitot. Tuntuu uskomattomalta, kun joskus kuulee sanottavan että Suomessa ei kannata yrittää. Ehkä verotus on kova ja uuden työntekijän palkaaminen vaikeaa. Onneksi tänä jouluna on ainakin toistaiseksi vältytty ylläri joululahjoilla eli irtisamisilta. Parempi on vaikka lomautta kuin irtosanoa kaveri.

Eilen juoksin aamulla 10mk ja illalla 7km+6x100m hallissa+3km. Tänään aamulla juoksin tulkkaamaan 5+4km. Illalla on tarkoitus juosta kevyt lenkki. Huomenna olisi Vaajakosken testikymppi, joka omalta kohdalta on rento kova enemmän kuin kisa. Jospa sitä taas pääsis normaalin treenin makuun. Olo on kuitenkin edelleen kohtuu voimaton ja nuhainen. Voi olla, että voimien palautumiseen menee vielä toinen viikko. Maratoniinkin on aikaa vain kuukausi. Toivotaan, että saan nyt hyvän nousukunnon aikaiseksi ja Houstonissa tempastua kunnon mukaisen suorituksen.

2 kommenttia:

  1. Nokian Renkaat irtisanoi juuri muutama sata työntekijää. Yllärijoululahja heille.

    VastaaPoista
  2. ok, siis joillakin ei ole iloinen joulu tiedossa. Jyväskylänkin Nokia yliopiston vieressä on ilmeisesti vain imagojuttu kaupungille. Ilmeisesti aikoo myös vähentää työpaikkoja.

    VastaaPoista