keskiviikko 1. helmikuuta 2012


Pakko tulla päivittämään blogia heti, muuten se jää. Suomi elämä näyttää olevan sen verran hektistä ja kiireistä että koko ajan on pieni säätö päällä. Milloin ei ole töitä niin on reenejä, syömistä ja opiskeluja. Varsinaiselle asialle eli rötväämiselle ei tahdo jäädä aikaa. Lisäksi vielä kun pimeä tulee viiden jälkeen alkaa väsymys painaa. Niin myös tänään kun työt pikkasen venähtivät. Anssi meni kolmelta Vaajakoskelle vesijuoksemaan enkä ehtinyt siihen kyytiin. Ajattelin veivaavani Laajavuoren Rantasipiin, mutta sekin urotyö jäi tekemättä. Sen sijaan kävin huoltoasemalta hakemassa tankkausravinteita ja saavuin kämpille. Söin kismetin, avasin sipsipussin ja aloin rötvätä. Keho vaati lepoa ja annoin sille sitä. Tietokoneelle oli kuitenkin raahauduttava osallistumaan kandintyön ja harjoittelun orientaatiokeskusteluihin.

Eilinen oli kevyt palauttava päivä juoksujen puolesta. Aamulla hölkkäsin 13km+2x100m ja illalla juoksin Erkille Injeraa syömään sekä näyttämään Asmaran kuvia. Juoksua 10km+porrasnousut. Maanantaina hölkkäsin aamulla 9km+2x100m ja illalla 4km+3x100m 100m hölkkäpalautuksella sekä 8x1000m/200m hölkkäpalautuksella helpoilla vauhdeilla. Ekat kuusi oli vain 3.20 vauhtia ja viimeiset 3.05 sekä 3.00. Tarkoituksena oli vähä reippailla sekä palautella kisasta. Lisäksi juoksin 3x200m 30,32,31 200m hölkällä. Kroppa tuntui hyvältä, joskin jäiseltä. Ulkona on -20 ja sen oletetaan jatkuvan koko viikon. Tein kimmoisalla matolla 4x20m polvennosto/pakarajuoksua sekä 2x10 syväkyykkyhypyt ja pyörähdin punttisalilla (selkiä/vatsoja) tekemässä. Kämpille hölkkäilyä tuli 3km.

Viikon tärkein tieto oli mun veriarvot. Hemoklobiini oli noussut lukemaan 158 ja punasolujen määrä oli hyvä 5.46. Onneksi mittasimme vielä rautavarastot, sillä transferritiini oli 2.0mg/l kun viitearvo on 0,8-1.8. Korkealla olo on siis nostanut hemoklobiinia ja syönyt rautavarastoja. Hyvä että tämä asia tuli esille, muuten keväällä olisi saattanut olla takki tyhjä jossain vaiheessa. Tilanne hoituu rautakuurilla ja tarkastetaan tilannetta uudestaan kuukauden päästä.

Ensi vuonna Addis Abebaan reenaamaan Kenenisan urheilukentälle, joka sijaitse Sulultassa 2700m korkeudessa! "In a couple of months' time Kenenisa is going to set up a softer track of his own 10 kilometres outside Addis."

4 kommenttia:

  1. Hyvät arvot sulla. Mitä oli Hb ennen korkeaa ?

    VastaaPoista
  2. En mitannu, mutta yleensä aina alle 150.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuan eikös nuita veriarvoloita suap lissee apteekkarin konstein? Minkä tähen pittää Ahrikkaan asti männä?

      Poista
  3. Dopingin puolestapuhujat pysyköön poissa näillä sivuilta! ;)

    VastaaPoista