tiistai 21. helmikuuta 2012

Talven ekat hiihdot!



Elän lievästi sanottuna mielenkiintoista elämää. Erilaiset tilanteet päivän aikana johtuvat joko kevään saapumisesta tai sitten siitä että virikettä riittää aktiiviselle. Tänään oli nimittäin monenlaista säätöä tarjolla.

Aamulla juoksin hyvällä fiiliksella aamuseitsemältä 9km+2x100m. Illalla olin käräyttänyt sulakkeen asunnosta, mistä syystä puolet asunnon valoista on pimeänä. Tarvittavaa 10 ampeerin sulaketta piti tavoitella tänään kaupasta töiden jälkeen, mutta en muistanut. Puoliksi pimeässä kämpässä siis istun kun tätä kirjoitan ja modeemin piuhakin piti siirtää pistorasiaan mistä irtoaa sitä sähköä.

Eilenkin oli itse asiassa todella mielenkiintoinen päivä. Sarjassa 9km+2x100m+ 13km reipahkoa 4.20/km +salilla selkiä/vatsoja ei sinänsä ole mitään uutta vaan sen jälkeisessä aktiviteetissa. Kello kuusi oli JKU:n urheilijapalaveri, minkä jälkeen otettiin valokuvia tulevaa urheilijaprojektia varten. Tsättäily oli aktiivista yli lajirajojen. Seurasin Oskun kelkan vetoa ja Joonaksen lentävää nelikymppistä. Pääsin Maunon autokyydissä takaisin kämpille eikä tarvinnut lompsia parin tunnin palautuksella loppuverkkaa.

Tälle päivälle olin suunnitellut hiihtolenkkiä ja se toteutuikin. Hoviautonkuljettajaksi uhrautui vanha seurakaveri Tommi, joka pisteli vapaalla tyylillä menemään ihan mahdotonta vauhtia. Keli oli päivän lumimyräkän jälkeen yllättäen vain -2c. Alkumatkasta suksi tökki kirjaimellisesti tosi pahasti. Olin lentää nokilleni, mutta pikkuhiljaa suksen pohja alkoi viiletä ja pitoteipit hoitaa työtään. Yritin ottaa ekan hiihtolenkin mahdollisimman rennosti, koska tiesin että puhti loppuu käsistä kumminkin. Hiihto sujui kuitenkin kivasti ja olin aivan fiiliksissä. Ympärillä suomalainen metsä ja yläpuolella tähtitaivas. Hiihdin yhteensä tuntivartin eli 13,6km mikä on pikkasen juoksulenkkiä hitaampaa kyytiä. Aamusta normi juoksi 9km+2x100m.

Tommi lähti vielä saunomaan hiihtoreenin jälkeen ja kerrostalon äijäsaunassa oli hyvä tunnelma. Päivän mittaan oli vanha lukiokaveri Kenian ajoilta ottanut yhteyttä bisneksien merkeissä. Katsotaan mitä hyvää siltä sektorilta on tarjolla..

2 kommenttia:

  1. Moikka,

    Teet lähes aina treenien perään satasen vetoja. Millaisella vauhdilla ja intensiteetillä puuhailet nuo?
    Mitäs luulet, onko tavan kuolevaiselle hyötyä tuollaisista? Tai kysymyksen voi asetella toisinkin: Mitä noilla haetaan?
    Nimimerkillä: kiinnostunut :)

    VastaaPoista
  2. Noi loppuvedot saa tasavauhtisen lenkin päälle tehtyinä pikkasen veren kiertämään ja pitää yllä sellaista perusnopeutta. Tämä taas on taloudellisuutta ja tämä taas sitä, että pystyy juoksemaan kovempaa. Sataset on rennon kovia ja juoksija kyllä ite tuntee, milloin homma menee runttaamiseksi. Kyllä rullauksista on kaikille hyötyä!

    VastaaPoista