lauantai 18. helmikuuta 2012

SM-hallit



Vuoden 2012 ja samalla olympiavuoden SM-hallit on käyty. Ilmeisesti lähestyvät EM-kotikisat tekivät sen, että YLE:kin oli paikalla molempina päivinä pitkine lähetysaikoineen. Eilen lauantaina katselin kisoja telkkarista Parkanosta ja etukäteen nautin siitä kuinka juoksu tulisi kulkemaan kolmosella. Perjantaina olin hölkötellyt aamulla 9km+2x100m ja illalla Parkanossa 9km+6x100m. Selkään tuntui edelleen joka askelluksella, mutta se ei menoa haitannut. Askeleessa oli havaittaviss jonkin verran herkistymistä ja luotin siihen että kyllä se sieltä tulee. Takareisissä oli sopivasti kireyttä matolla käymisestä eikä keskivartaloakaan tarvinnut pumpata. Odotin siis vain, että kunto nousee. Kävin saunassa perjantaina ja nukuin pari yötä hyvin. Lauantaina kävin iltapäivällä juoksemassa kevyen kympin enkä tehnyt yhtään loppuvetoa. Syynä oli enemmän se, että pakki oli aivan sekaisin. Kävin kerran kakkosella ennen lenkkiä, lenkin aikana ja kotiovea lähestyttäessäkin oli kiihdyteltävä vielä kerran. Venyttely oli ihan perinteinen samalla kun katselin lähetystä Pirkkahallista.

Illalla aloin tsekkailemaan kyytiä Tampereelle. Paljastuikin, että en pääse bussilla enkä junalla pelipaikalle ja kyyditsijäksi lähti oma iskä. Ajokeli oli aika surkea, mutta ehdimme perille hyvissä ajoin. Hämeenkyrössä pysähdyimme kahville ja tavoista poiketen join sumpit pullalla. Hallille päästyäni tsekkasin esiintymispaikan ennen pukukoppiin menoa. Sinne alkoi valumaan hiljalleen nylkkyporukkaa ja tunnelma oli varsin kotoisa. Lähdimme veryttelemään (4km) porukalla ulos ja lumikinokset pyörätiellä ei paljoa harmittanut. Radalle päästiin 20min ennen starttia. Tein yhden pidemmän avaavan ja rentoja satasia puolitusinaa. Juoksu tuntui hyvältä ja lihaksissa oli energiaa.

Startti tapahtui ajallaan ja löysin paikkani porukan puolivälistä. Muutamia Suomen kärkimiehiä puuttui viivalta ja siksi ehkä alkuvauhti ei ollut kovin kovaa. Puolimatka kärjen osalta tuli 4.15 pintaan, mistä Happo kaasutteli voittoon vetäen toisen puolikkaan 4.02. Kilometri ennen maalia tapahtui siis selkeä vauhdin parannus. Yritin itsekin lisätä rytmiä, mutta kärki karkasi. Pari kierrosta ennen maalia sain raastovaihteen päälle ja sain ohitettua pari kaveria. Juoksu kulki kaikkinensa todella hyvin ja pikkasen jälkeenpäin harmitti kun en ollut aktiivisempi alkumatkasta. Niin tai näin radalla nähtiin sitä parasta Miikaa. Juoksu kulki ja tuloksena oli oma halliennätys 8.32,45 (8.33,95 ylipitkä). Mieli oli siis kaikin puolin hyvä kisan aikana ja sen jälkeenkin. Nautin juoksemisesta mikä on pääasia. Lenkillä tulen jatkossakin käymään ja nyt seuraavaksi tavoitteena on aloittaa kunnon reenaaminen Haagin puolimaratonia varten.

Tulokset ja kuvia kisoista. Yle areenasta lähetys. Tuossa vielä kisan loppuratkaisust Jaakolle, joka ei jenkeissä näe yle Areenaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti