sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Eilisen rötväyksen jälkeen otin tänään itseäni niskasta kiinni. Suuri kysymysmerkki aamulla olivat kovat pakkaset. Katselin puhelimen säätietoja ja aamulla näytti olevan -33c. Puoli kymmenen olin kuitenkin baanalla kohti Savelan risteystä. En ollut varma tuleeko sinne ketään joten jatkoin matkaani Laajavuoren suuntaan kun ketään ei näkynyt. Jälkeenpäin luin, että Markku ja Keron Jaakko olisivat siellä olleet. Ehkä parempi näin, sillä kova puhuminen vie kylmää ilmaa keuhkoihin ja puhumattomuus taas päinvastoin. Silti alkoi naama olla jäässä puolentoista tunnin päästä, että päätin piipahtaa sisätiloissa. Hölkkäilin Hippoksen levitetyllä tekonurmella "matolla" 20min ja palasin kämpille. Kello näytti tasan tarkalleen kaksi tuntia. Arvioin juosseeni vajaat 25km eli hyvän lenkin siis.

Hippoksella törmäsin hovihierojaani Timoon, joka oli pyörälenkillä piipahtanut hallin puolelle lämmittelemään. Myös hiihtäjä Matti Heikkinen hölkkäili nurmella, mutta tunnistin vasta hänet äänen perusteella. Sen verran oli lippis syvällä päässä eikä juoksutekniikka ollut tuttu. Välillä jo ajattelin juoksevan kaksi kevyttä lenkkiä, mutta sain siis venytettyä lenkin parituntiseksi. Naamaan olin teipannut teippiä lenkin ajaksi, mutta vähä kylmä meinasi silti tulla. Kengän nauhoja piti mennä sitomaan kerrostalon rappukäytävään, mikä oli ihan hyvä veto.

Päivän suurin juttu mun lenkin lisäksi taitavat olla presidentin vaalit. Menin yliopiston kirjastolle äänestämään Niinistöä huomatakseni lompakon jääneen kämpille. Palasin kuitenkin hakemaan sen, mutta välissä kahvittelin Jounin kanssa Koffarissa. Siellä oli rahkapulla/kanelikierre+ kahvi tarjolla vaalien kunniaksi hintaan 2e. Ahne ja häikäilemätön kun olin join kahdet kahvit ja söin kahdet pullat. Niiden jälkeen olin valmis kävelemään kirjastolle ja antamaan ääneni. Tämän jälkeen pyörähdin vielä kylässä pikkusiskolla. Loppuillasta kuuntelen televisiosta vaalivaljojaisia.

8 kommenttia:

  1. Aika pienestä oli kiinni.
    Kierrettiin Jaakon kanssa suurinpiirtein sama reitti mitä viikko sitten.

    VastaaPoista
  2. Taalla puolen isoa vetta maailma pysahtyy tanaan seuraamaan Super Bowlia. Ei silla, ei se suomalaisena jaksa sytyttaa patkaakaan...

    VastaaPoista
  3. Sauli voitti pressan vaalit Jaakko. Kuuden vuoden odotus palkittiin.

    Markku, ens viikolla sitten!

    VastaaPoista
  4. Katos vaan, oli vähän yllättävää, että äänestit Niinistöä. Siis sen perusteella minkälaista työtä teet ja minkälainen maailmankuva sulla blogisi perusteella on. Niinistö on näet talousmies ja Haavisto ihmisoikeusmies. Tietty on vähän myöhäistä jauhaa tästä kun presidentti on valittu, mutta ohessa Helsingin Sanomien juttu, joka kertoo aika paljon herrojen arvomaailmojen eroista:

    "Sauli Niinistö ja vihreiden Pekka Haavisto eroavat vaalikonevastaustensa perusteella etenkin siinä, miten he painottavat ihmisoikeuksia ja vähemmistöjen asemaa.

    Niinistö on esimerkiksi "osittain samaa mieltä" siitä, että kaupan edistäminen on presidentin ulkomaanmatkoilla ihmisoikeuksia tärkeämpää, käy ilmi Hufvudstadsbladetin (HBL) vaalikoneesta. Haavisto on tästä "täysin eri mieltä."

    Toisaalta molemmat ehdokkaat vastaavat HS:n vaalikoneessa, että ihmisoikeuksista ei tule tinkiä ja ne pitää ottaa esille vierailuilla maihin, joissa on ihmisoikeusloukkauksia.

    Haavisto haluaisi edistää positiivista diskriminaatiota eli esimerkiksi lisärahan jakamista kouluille, joissa on paljon maahanmuuttajia tai vähän koulutettujen vanhempien lapsia. Niinistön mielestä tätä ei pääsääntöisesti pitäisi harjoittaa.

    Muidenkin vastausten perusteella Haavisto painottaa enemmän yhteiskunnan toimia eriarvoisuuden pienentämiseksi.

    Niinistö on osittain sitä mieltä, että "yhteiskunnan kasvavia kuiluja ei voi tasoittaa sisäpoliittisin päätöksin." Hän perustelee vastaustaan sillä, että tarvitaan "erilaisia tekoja".

    Haavisto on täysin eri mieltä ja hänestä esimerkiksi verotuksella ja alue- ja sosiaalipolitiikalla voi lisätä tasa-arvoa.

    Haavisto pitää globalisaatiota osittain uhkana pohjoismaiselle hyvinvointivaltiolle. Niinistö taas on täysin eri mieltä.

    Haaviston mielestä maapallon pelastaminen vaatii luopumista jatkuvan talouskasvun tavoitteesta. Niinistö on väitteestä "jokseenkin eri mieltä."

    Haavisto haluaa säilyttää presidentin armahdusoikeuden, Niinistö pitää sitä vanhanaikaisena.

    Haavisto haluaa homopareille oikeuden avioliittoon, Niinistö ei.

    Vastaukset on poimittu HS:n, HBL:n ja Ylen vaalikoneista."

    http://www.hs.fi/politiikka/Haavisto+ja+Niinist%C3%B6+eri+mielt%C3%A4+globalisaatiosta/a1305554052848

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Z:lle hm. Jokainen osaa itse kyllä lukea ja muutenkin päätellä sopivuuden..
      Hyvä Miika

      Poista
  5. Joo, tottakai. Myönnän että mokasin, kun ihmettelin, että miksi Miika äänesti kuten äänesti. Mikä mä oon sanomaan, että miten kuuluu äänestää? Jokainen äänestää kuten parhaaksi katsoo. Olen pahoillani. Pitäisi harkita ennen kuin kirjoittaa. Olisi pitänyt laittaa vaan tuo Hesarin linkki ja kertoa kuinka itse äänestin ottamatta kantaa muiden äänestämiseen.

    Itselleni henkilökohtaisesti iski tuo hesarin tekemä vertailu ehdokkaiden suhtautumisessa ihmisokeuksiin, vähemmistöjen asemaan ja maapallon pelastamiseen kuin tuhat volttia ja se oli lopulinen niitti sille, miten itse äänestin. Noita asioita ei tullut mielestäni rittävästi esiin esim. vaalikeskusteluissa.

    VastaaPoista
  6. Zeta, ei se haittaa jos tuo oman kantansa esille. Ymmärrän, että et hyväksy muita lentoja kuin maratonmatkat. Luonto asiat on sulle tärkeitä jne.

    Tuossa yksi äänestämiseeni vaikuttanut teksti sekä se, että mielestäni Sauli olisi voinut voittaa kuusi vuotta sitten!

    Written by Anssi Tiittanen
    Tämän päivän "Miksi äänestän Niinistöä" -ajatus.

    Sauli Niinistön puoliso Marja-Leena Niinistö menehtyi liikenneonnettomuudessa vuonna 1995. Hän kuoli matkalla Järvenpäähän ollessaan tulossa tukemaan vaalitilaisuudessa puhunutta miestään. Puoluejohto panttasi tietoa onnettomuudesta, Sauli Niinistö sai tiedon Marja-Leenan kuolemasta vasta puheensa jälkeen. Hän luhistui shokissa Järvenpää-talon taka...huoneessa.

    Sauli Niinistö joutui viemään suru-uutisen rakkaan äidin kuolemasta 15-vuotiaalle pojalleen Matiakselle, jonka leski-yksinhuoltajaksi hän jäi.
    Äärimmäisestä menetyksestä ja elämänsä kiireisimmistä vuosista huolimatta Niinistö onnistui tukemaan herkässä iässä olleen Matiaksen kasvua aikuiseksi. Äidin sylin ja rakastavan puolison kipeä menetys yhdistivät isää ja poikaa.

    Jouluna 2004 Sauli ja Matias Niinistö olivat lomailemassa Thaimaassa Khao Lakissa. Tapaninpäivän tsunamissa he pelastautuivat yhdessä roikkuen sähkötolpassa kaksi tuntia. "Ajattelin Matiasta. Hänen elämänsä oli vasta aluillaan. Minulle se on toinen juttu: nähnyt ja kokenut olen monenlaista. Mutta valmis, valmis kuolemaan", Niinistö kertoi ajatuksistaan. Isä ja poika selvisivät tästäkin koettelemuksesta yhdessä.

    Arvostan Sauli Niinistöä, koska näen hänessä onnistuneen isän. Isänä onnistumisen näkee hänen pojissaan Matiaksessa ja viisi vuotta vanhemmassa Nuutissa.

    Moni sanoo, että tämä maa ei tarvitse mitään isää tai arvojohtajaa. Minusta tarvitsee. Meillä on hukassa moni nuori ja aikuinenkin. Tämä on yksi syy, miksi äänestän Sauli Niinistöä. (Anssi Tiittanen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin, hyvä! Ja lisäksi kaikki muu kokemus ja pätevyys!
      Juristihan sopii hyvin tasavallan presidentin tehtäviin: on lainopillinen koulutus ja kokemusta asiakastyöstä.
      Samoin Niinistön talousosaaminen on koettu. On tärkeää, että presidentti ymmärtää talouden ja säästäväisyyden merkityksen.

      Poista