maanantai 15. elokuuta 2011

16/17v SM-kisat kolmas päivä


Tekevälle riittää puhasteltavaa. Välillä enemmän kuin tarpeeksi. Urheilija yrittää tasapainoilla arjen touhujen ja treenaamisen välillä. Sopiva rytmi pitäisi löytää levolle ja rasitukselle. Näin kesällä se onnistuu paremmin treenaaminen kun on hieman kevyempää ja kisoihin valmistavaa. Syksyn koittaessa alkaa totinen treenien vääntäminen ja joskus saattaa väsyttääkin.

Suomessa kelit alkavat pikku hiljaa tuntumaan syksyisiltä. Keli on vielä melko lämmin, mutta illat ovat jo pimeitä. Nukkuminen onnistuu nyt hyvin ja se palauttaa kroppaa paremmin päivän reeneistä kuin kesähelteillä. Väkistenkin katse alkaa kääntyä saldon mittailuun ja siihen millaisia kisoja on tullut juostua kesän mittaan. Omista suoritteista voin sanoa sen verran, että plussan puolella ollaan.

Aamulla hölkkäsin kevyen kasin +3x100m. Eilinen iltasaunominen Lehtisaaressa palautti jalkoja selkeästi vaikka hiukan ne ovat vieläkin tukossa. Aamulla olin juossut huonon tunti viisikymmentä+3x100m. Jalat oli aika pihalla eikä huvittanut yhtään. Kiersin yksin Laajavuoren takaa lenkin, joka yleensä on mieleenpainuva. Tällä kertaa en lenkkiseuraa saanut, eikä pitkän lenkin jyrääminen yksin ole yhtä hauskaa.

Sunnuntaipäivän olin tulospalvelussa Harjulla. Kuvia molemmista päivistä löytyy JKU:n nettisivuilta. Kisat olivat kokonaisuudessan hyvät ja toimitsijoiden kesken on hyvä stimmunki. Illalla kyllä väsytti, mutta tuo saunominen ja uinti teki terää.

Päivän tai viikon kova reeni juostiin tänään Palokan nelirataisella urheilukentällä. Meikä jännäsi hiukan reeniä, kun ohjelmassa oli 3x2000m. 4km verkan ja 3x100m avareiden jälkeen juoksin vedot 3mi palautuksella aikoihin 3.12, 3.08 ja 5.53. Missään vaiheessa ei tuntunut kovin helpolta, päinvastoin. Kimmoisuus on hiukan hukassa, mutta kunto tuntuu vähintään kohtalaiselta. Päälle vedin 3x200m 30.5, 30,5 ja 29,5. Nekin olivat aika nihkeän tuntuiset, mutta hiukan toivat rytmiä jalkoihin. Loppuverkka oli 3km.

Jarkko Kinnusen hyvä kunto tsemppaa meikäläistä tällä hetkellä treeneissä. Jarkko tuntuu olevan täynnä maratonluottoa Daegun kisaa ajatellen. Toivotaan menestystä miehelle, joka ei kanttausta tai pahaa oloa pelkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti