torstai 4. elokuuta 2011

täpinät


Kiva kun yleisurheiluporukka jaksaa täpistä jokavuotisista Kalevan kisoista. Facebookissa urheilijat puhkuvat hyvää kilpailuvirettä ja penkkiurheilijat veikkailevat tuloksia. Itselleni positiivinen yllätys oli, että Keskisuomalainen innostui myös spekuloimaan tulevia kisoja. Toimittaja oli oikein soittanut Bergdahlille ja varmistanut huhun miehen osallistumisesta vitoselle. Uutiskynnyksen oli myös ylittänyt Keskisalon esteiden väliin jättäminen ja toisen matkan juokseminen. Itse en vielä kyseista juttua ole lukenut, mutta kaverilta kuulin.

Oma valmistautuminen kympille on mennyt niin hyvin kuin vain voi mennä. Sunnuntaina pitkälenkki kulki tosi vaivattomasti ja maanantaina koivet liikkuivat liukkaasti. Tiistain hieronta teki terää ja Lapinlahden tapaan oli kahdella välipäivälle ennen kisoja. Keskiviikkona avattiin hiukan hengitystä ja saunottiin valmentajalla. Tänään torstaina tyydyin vain yhteen 8km lenkkiin ja 4x100m avariin. Iltapäivän onnistuin pitämään juoksusta vapaana ja makoilin sohvalla hetken aikaa kunnes päätin lähteä Lehtisaareen saunomaan ja uimaan. Sitä ennen olin kuitenkin tankannut hiilareilla itseni (makaronilaatikko). Sauna teki hyvää ja rentoutti. Huomenna on kevyt 4km aamuherättely ja sitten on siirtyminen Suomen Turkuun.

Tässä vaiheessa juoksijan uraani katson taakseni ja kiitän joka ikisestä vuodesta mitä olen saanut olla lajin parissa. Juoksu on antanut enemmän kuin ottanut. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan elämäntapaani ja olen kiitollinen siitä että saan tehdä sitä mistä pidän. Arkinen työntekohan on sitä lenkillä käyntiä ja reenausta. Kesä vuodenaikana on jo sellaisenaan mahtava, mutta kun siihen lisää kilpailemisen ja hyvän juoksukunnon on nautinto melko lailla maksimoitu. Toivotaan Turussa kovia kisoja, kaikkensa likoon panemista, suurta tuskaa kisan aikana ja hyvää fiilistä maaliviivan ylittyessä. Se riittää kestävyysjuoksijalle.

Ohessa pari fiilistelykuvaa Porin 2005 Kalevalaisista. Kuvan kympin juoksijoista kaksi on huomenna viivalla ja yksi valmennustehtävissä.

Turkuun ilmoittautuneet.

Kalevan kisat näkyvät televisiossa YLE TV2-kanavalla seuraavasti:
Pe 5.8. klo. 19:20-21:00
La 6.8. klo. 18:00-18:50 ja 19:10-21:15
Su 7.8. klo. 16:00-18:50

YLE Radio Suomi raportoi kisoista päivittäin.

5 kommenttia: