torstai 18. elokuuta 2011

ei kulje



Aina ei voi voittaa ja välillä on juoksu raskasta. Niin tällä kertaa. Pieni treenimäärien lisäys on vaikuttanut siihen, että tällä viikolla ovat jalat olleet tukossa. Maanantain kaksitonniset menivät enemmän tai vähemmän väkisin eikä tämän päivän nelisatasetkaan olleet ilmassa leijumista.

Harjun nurmikenttä oli normaalisti suljettu vesisateen vuoksi. Kenttää pitää säästää futispelejä varten, mikä on ihan ymmärrettävää siellä kun raha ja yleisö liikkuvat. Etusuoran pituushyppypaikkojen kaivuuprojekti ja stadionin valojen asennus aiheuttavat sen, että tilaa on aika niukasti. Siirrettävät takasuoran ja kaarteiden katsomot oli tänään asennettu sen verran ammattitaidolla, että ykkös ja kakkosrataa pystyi juoksemaan. Olisin mielelläni vetänyt nelosia hieman ulompia ratoja kaarrejuoksu kun aiheuttaa hiukan vääntöä jalkoihin ja vanhan miehen pakaravaivaan. Vauhdit olivat tänään kuitenkin sen verran hitaita, että keskipakovoimasta (sitä ei ole olemassa) ja hurjista g-väännöistä ei ollut tietoakaan. Juoksijan jalat irtosivat tartanin pinnasta yhtä terävästi kuin se kuuluisa lehmän henkäys. Siis hitaasti mutta varmasti. Joku olisi saattanut nukahtaa treeniäni seuratessa, sen verkkaista meno oli.

Antero valmentaja oli kuitenkin uskollisesti paikalla. Ilman häntä olisin heittänyt reenin kesken tai vähintään uponnut syvälle itsesääliin. Treeniin otin vanhat luottopari piikkarit. Niillä olen juossut kaikki rataenkkani. Mummoni myisin mieluummin kuin ne, sen verran työkaluilla on tunnearvoa. Ylhäällä on kenkäarsenaalia parin kesän takaa. Kuva on sen verran manea, että teetätin siitä julisteen kokoisen suurennoksen seinälleni. Mistään en löytänyt itseäni miellyttävää juoksukuvaa kaikkiin niihin kun liittyy jonkinmoisia fiiliksiä. Tuo kuva on melkolailla neutraali.

Niin ratareeni +15 asteisessa tihkusateessa oli mieltä ylentävä: 4km vr+3x100m+ 5x400m/3min pal 66.4, 66.8, 66.5, 66.6, ja 62.9. Valmentaja ja minä sekosimme ilmeisesti verojen määrissäkin. Tarkoituksena oli juosta kuusi. Parin kilsan loppuverkan jälkeen olin kämpillä blogia kirjoittamassa. Aamulla olin hölkännyt 8km+3x100m.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti