maanantai 22. elokuuta 2011

nyt taas kulkee

Askel rullaa taas. Mikä helpotuksen huokaus. Kauan sitä pitikin odotella ja sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta jalat veivät eteenpäin sillä keveydellä kuin pitääkin. Miten tähän tilanteeseen on tultu?

Kroppa meni jumiin viikko sitten lauantaina, kun juoksin Jyväsjärven ympäri reipasta. Juoksu oli kauhean tuntuista sunnuntain pitkällä ja maanantain kaksitonniset olivat raskaita. Torstain nelisataset juoksin käsijarru päällä 66 sekuntiin eikä huvittanut yhtään. Perjantaina kävin saunomassa ja uimassa järvessä. Lauantain parikymppinen Jarin kanssa Laajavuoren maastoissa meni ihan kivasti. Jalat tuntuivat pikkasen paremmilta perjantain hieronnan jäljiltä, mutta silti olo ei ollut sitä mitä pitäisi. Selkä naksui ja paukkui. Eilen sunnuntaina pitkä lenkki meni kohalaisesti, mutta raskaalta se tuntui kuitenin. Palautella yritin uudestaan saunomalla ja uimalla.

Tänään aamulla (8km+5x100m) kulku lenkillä ei ollut kummoinen mutta vedoissa alkoi kulkea. Tein 50 penkillenousua+2x10 syväkyykkyhypyt+2x1min päkiähyppyjä. Kämpillä tein selkiä/vatsoja/kylkiä sekä punnertelin. Selkä alkoi pikku hiljaa aukeamaan.

Illalla Harjulle verrytellessäni tunsin, että selkälihaksia oli rasitettu. Mielenkiintoista oli havainto siitä, että juoksu alkoi kulkemaan. Käsijarru oli vapautettu. Reeni oli 5km verkkaa+5x100m piikkareilla radalla. Päälle tein vain kaksi kertaa 400m vedot. Eka kulki helposti 62,5 siis yllättävän kovaa. Kolmen minuutin palautuksen jälkeen tyrkkäsin seuraavan vedon 58,9. Siis uskomattoman kovaa!

Juoksu siis jälleen kulkee, mikä ei harmita yhtään. Radalla tein aitakävelyä+ selkiä/vatsoja lisää ja verkkasin 3km.

4 kommenttia:

  1. Olet kyllä aikamoinen virtuoosi ja etenkin tässä kirjoittamisessa. Tuollaiset arvot omaavalle kaverille soisin vielä uran tähtihetket. Mukavaa että juoksu kulkee! Saakohan juoksija intoa Suomalaisten palloilumenestyksestä (lentopallo, koripallo, HJK)? vai onko kestävyysurheilu ainoaa oikeaa urheilua??

    VastaaPoista
  2. Kestävyysurheilu ja varsinkin maraton on ainoaa oikeaa urheilua. "En viitsi, en jaksa, menen vaihtoon" -lajit ovat ihan eri asia;)

    VastaaPoista
  3. Kaikki urheilu on ihan jees, mutta kyllä yksilölajit ja nimenomaan kestolajit sytyttää eniten.

    Mustasukkaisuudesta ja toisten lajien mollaamisesta pitäisi meidän päästä eroon. Se ei ole kenenkään etu, päinvastoin. Olihan muuan estemies Mikael Talasjoki entinen futari..

    VastaaPoista
  4. Aivan, kateus ei ole kenenkään etu ja tuleekin kunnioittaa toisia. Lajeja mahtuu maailmaan. Itse nautin monesta urheilulajista, mutta myönnettävä juoksumenestyksen olevan ykkösunelma. Ylläreitä onneksi joskus sattuu, mm. Homen ja Keskisalo, urat olleet muutenkin komiat.

    VastaaPoista