sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

SM-viestit Tuusula



Vuoden SM-viestit on kisailtu. Päällimmäisenä ovat hyvät fiilikset, vaikka emme pitkässä viestissä mitalia saavuttaneetkaan. Neljän vuoden mitaliputki siis katkesi, mutta elämä jatkuu.

Tuusulasta JKU:lla oli tuomisena kuitenkin muiden matkojen mitaleita sekä yksi Suomen ennätys. Se tuli nuorten tyttöjen pika-aidoissa. Miehet eivät pärjänneet satasen tai nelosen viesteissä, mutta naisissa tuli hopeaa lyhyellä matkalla. Pojat juoksivat ihan hyvin kasin viestejä. Äijienkin olisi kannattanut se juosta, mutta tänä vuonna loukkaantumiset ym. häiritsivät sekä lyhyillä että pitkillä matkoilla.

Majoituimme Järvenpään Cumulukseen, joka oli asiallinen hotelli. Huoneiden lämpötila oli kohtuullinen ja nukuttuakin sai. Otin todella kevyesti kisoja edeltävät päivät. Perjantaina aamulla 9km+4x100m ja illalla 6km kevyttä hölkkää bussimatkan jälkeen. Lauantaina juoksin ainoastaan 25min. Sunnuntaina aamulla verkkasimme 20min+3x100m. Jalat tuntuivat palautuneen torstain hyvästä reenistä. Odottelin 4min loppuajan olevan omalla osuudella mahdollinen.

4x1500m viesti meni niin, että nuori Joel Holma aloitti. Edellispäivänä hän oli ollut tuomassa hopeaa M19 sarjan 3x800m matkalla. Pitkässä viestissä varovaisesti aloittaen ensimmäisellä osuudella 4.12 aika oli miehen oma ennätys. Mä lähdin kakkososuudelle hiukan muiden perään ja jouduin juoksemaan yksin ekan kilsan. Sen jälkeen Arttu Vattulainen tuli takaa ohi ja yritin roikkua peesissä. En aivan onnistunut ja oma osuusaikani 4.05. Ihan ok, mutta ei superhyvä. Jaakko ei päässyt iskuetäisyydeltä muiden peesiin, mutta ohitti Sjundeån ja tuli Utriaisen perässä vaihtoon kaukana kärjestä. Matkaan säntäsi edellispäivän kovan treenin jälkeen kutsuttu Nyrösen Jouni. Mies ei aivan parhaaseensa yltänyt, mutta hyvä yritys kuitenkin. Mestaruus IF Falkenille Kokkolaan kuten myös kasin ja nelkun viestit. Loppuaikoja tutkaillessa meillä olisi ollut kaiken onnistuessa ollut mahdollisuus vaikka mihin. Nyt näytti siltä, että myös monilla muilla oli vaikeuksia saada paras mahdollinen kööri viivalle.

Kesää on vielä jäljellä ja moni parantelee ennätyksiään eri matkoilla. Meikä juoksee Keuruulla markkinahölkkän lauantaina, kun ei ole ratakisojakaan tarjolla. Kisa on hyvä testi ja reeni Kalevalaisia ajatellen. Kiva olisi päästä hyvään kympin kuntoon, sillä kortit ovat auki. Juokseeko Jussi, entä Obed? Räsänen tuplaa vitosen ja kympin. Hena ja Jarkko ovat kunnossa, mutta ketä muita kovia on viivalla. Suunnistaja Muukkonen. Seuraavista sijoista käydään tiukka kamppailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti