tiistai 19. heinäkuuta 2011

Entoto


Etiopian vahvistus Jyväskylälle on saapunut. Aamulenkin 9km+2x100m tein vielä itsekseni, mutta iltatreeniin sain jo seuraa. Radalla vetoja vetäessäni Henok vetreytti pitkän matkustamisen kangistamia jäseniään hölkäten Harjun nurmella. Verkan (4km+5x00m) jälkeen tein vain 2x800m vetoa. Valmentaja sai asian perusteltua sen verran hyvin että en marissut. Hän oli sitä mieltä, että lauantain kisa saattaa vielä painaa jaloissa ja nyt haetaan vain kilpailurytmiä. Tarkoitus oli juosta mahdolllisimman rennosti ja rytmikkäästi vedot. Juoksin ne 2.16 ja 2.13 aikoihin omasta mielestä rennosti. Hengitys teki aika paljon töitä, mutta luulen myös kisaväsymyksen hiukan vaikuttavan siihen. Päälle hölkkäilin Henokin kanssa 10x100m rennosti nurmella avojaloin sekä tein 10x6 kpl aitakävelyjä.

Radalla tapasin myös muita tuttujani ja päivän sosiaalinen kiintiö tuli kivasti täyteen. Kävimme tekemässä selkiä/vatsoja ja leukoja ulkolaitteilla ja hölkkäsin 3km loppuverkkaa.

Päivällä olin vienyt Henokille lainaan polkupyörän. Erkki esitteli ylpeänä vuoden 1961 World Sports lehteä, jossa oli juttu Abebe Bikilasta. Oheisessa kuvassa hän juoksee Addis Abeban lähistöllä sijaitsevilla Entoto vuorilla. Korkeutta on lähemmäs 3000m ja mies vetelee normaalisti avojaloin. Kuva on ehkä hiukan lavastettu, mutta tuolla vuorilla Jarinkin kanssa tepsuteltiin puolitoista vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti