keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Verkossa, tai ainakin mun blogissa näyttäisi olevan hiljaista. Luulin keskustelun kirpoavan kommenteistani, mutta ehkä parempi että linjoilla ollaan hiljaa. Aikani kuluksi perinteisesti treenin jälkeen aloitin nettisurffailun haarukka toisessa kädessä. Nykyään onnistuu ruokailu ja nettailu samaan aikaan. Eksyin Juha "Julma" Väätäisen blogia lueskelemaan ja sieltähän löytyi tekstiä vaikka kuinka paljon. Juha on näköjään vanhemmalla iällä aktivoitunut keskustelemaan asiasta eli lähinnä urheilusta. Siitä riittää Suomen maassa keskusteltavaa ja se jos mikä kirvoittaa tunteet pintaan.

Sinkkosen Dokumentti kirjaa päivällä selaillessani huomasin Lydiardin tokaisseen, että lehdistö pitäisi saada kirjoittamaan enemmän juoksu-urheilusta. Hetkeä myöhemmin tuli jutun aihettakin menestyksen myötä. Joskus olen selaillut valmentajani vanhoja lehtileikkeitä ja täytyy sanoa, että silloin palstatilaa kyllä annettiin ja jutut oli hyvin kirjoitettu. Nyt useampi lehti tyytyy STT:n kuivahkoon raportointiin. Ehkä urheilu-uutisointi on siirtymässä entistä enemmän nettiin ja sanomalehtien sivuille pääsevät vain harvat ja valitut. Jyväskylässä se on JJK ja JYP. Vaikka maakuntalehti onkin kyseessä voisi Keskisuomalainen enemmän tuoda pieniä lajeja esille.

Päivän rytmiharjoittelu: aamu 12km+2x100m, ilta 3km vr+11km (3.40-3.30)+2km vr. Iso Erik on saapunut Jyväskylään ja hänen kanssaan tuli reenattua eilen ja tänään. Mulla on parampi maratonenkka (5 sekuntia).

10 kommenttia:

  1. Kyllä Julma kirjoittaa ainakin osittain ihan asiaa. Ex-alkoholistilla on ilmeisesti ajatukset nykyään selvempiä;)

    Ja voi kun joskus vielä tulisi se päivä, että kestävyysjuoksu pääsisi ihan oikeasti lehtien sivuille. Nykyään joukkuelajit vievät kaikki palstatilat oli sitten kyseessä mikä tahansa sarjataso. Minkähän maantieviestin JKU on kuvassa voittanut??? Tuttuja naamoja näkyy monia.

    VastaaPoista
  2. Kuva taitaa olla Palmaviestistä tai jostain vastaavasta. Mun valmentaja Antero Liukkonen oli aikanaan avainpelaaja ja luottoankkuri JKU:n porukassa.Nyt on kuva vaihdettu, missä näkyy juoksijoiden nimet!

    VastaaPoista
  3. Aika monta pystyi tunnistamaan kuvasta. Nimet eivät tosin ole oikeassa järjestyksessä kuvatekstissä.
    Ennen vanhaan oli näköjään palkinnotkin hieman toista luokkaa kuin nykyään. Ovat oikein valmiina kylmälaukuissa kotimatkaa varten. Ei saa edes Karhuviestistä karhua muuta kuin itse ostamalla......

    VastaaPoista
  4. Kovaa porukkaa on kuvassa. Kahden kovimman ukon maratonajat 2.15.36 ja 2.15.41 (Sippola, Lipsonen)ja kympilläkin ainakin 4 alle 30 min (28.36, 29.19, 29.20 ja 29.50).....

    VastaaPoista
  5. Perkele, Vittu, Scheisse, Damm it!!
    loool

    you are the man, Miika. But remember: Only road-10K is what really counts :D

    VastaaPoista
  6. Ne on oikein styroxlaukut :).

    ayla

    VastaaPoista
  7. Perinteitä näyttäisi JKU.lta löytyvän. Paljon juostiin silloin määrää ja lenkki vauhditkin oli usein liian kovia :)

    VastaaPoista
  8. JKU:ssa oli 70-luvulla muitaakseni sellainen kaveri kuin Raimo Nerg, joka juoksi parhaimmillaan 14 000 km vuodessa. Hän juoksi kympin vähän alle 30 min. Hänestä oli Juoksija -lehdessä 80-luvun lopulla kirjoitus juttusarjassa "pitkän tien puurtajat". Sun koutsi varmaan tuntee Nergin. Se äijä on legenda.

    VastaaPoista
  9. Jep. Sama vika paikallislehdistössä täällä Perämeren rannikollakin; Se JYP:lle viime keväänä hävinnyt poppoo saa täällä hämmästyttävän paljon uutisarvoa ympäri vuoden. Onpa niillä jopa oma liite kaupunkilehden väliin laitettavaksi. Olinpa kerrassaan riemuissani, kun JYP viime keväänä sen pyttynsä voitti, mutta osanottoni vaan kaikille Jyväskylään.

    Tuon lehtileikkeen kuvatekstissähän muuten lukee, että ko. viesti olisi juostu Hämeenlinnasta Lahteen, joten matkaa lienee kertynyt sen 75-80 km. Ei paha.

    T

    VastaaPoista
  10. Tietääkseni Raimo Nergin veli toimii JKU:n kisoissa usein pituushypyssä lanamiehenä. Hän on kommentoinut juoksuani ja sanonut, että mun pitäis harjoitella enemmän :)

    VastaaPoista