perjantai 9. lokakuuta 2009

Nyt on pari päivää taas kulunut edellisestä päivityksestä ja ForrestG lienee saanut luettua edellisen tekstin loppuun. Kovaa sisälukutaitoahan se vaatii päästä sisälle mun päähän. Se ei kuitenkaan välttämättä ole itsetarkoitus.

Mielessäni olin valmistautunut juoksemaan huomenna puolimaratonin. Töiden jälkeen sain kuulla, että skaba onkin vasta sunnuntaina. Meni hiukan pasmat sekaisin, mutta onneksi hatussa oli varasuunnitelma. Lisää lenkkeilyä ja ylimääräisiä juoksukilometrejä. Aamun lenkin kun olin jättänyt strategisesti väliin kisa silmällä pitäen. Illalla sitten rankastiin parin kympin keveellä. Kulku oli mitä mainion ja lenkkiseurana vanha kaveri Selim. Täytyy sanoa, jos oikein pinnistelee ovat aurinkoiset syysillat komeita. Värejä riittää hiukan eri tavalla kuin kesällä ja ilta-aurinko yhdistettynä niihin värikkäisiin puunlehtiin saattaa jossain vaiheessa näyttää kauniilta. Edellyttäen tietenkin että juoksija ei ole liian väsynyt ja jaksaa katsella ympärilleen ja että todella aurinko paistaa. Pilvisessä saiteisessa säässä ei ole mitään komiaa.

Sunnuntaina siis Pieksämäen puolimaraton veteraanien seurassa. Samalla kilpaillaan nimittäin veteraanien SM-kisoista ja ei tässä ole kuin neljä vuotta aikaa niin meikä kirmailee harmaapartojen kanssa myös. Silloin seuraksi voisi vaihtaa nimen Hitaat, mutta kankeat tai Saamattomat poikamiehet. Onneksi tässä on vielä pari tehokasta vuotta aikaa keksiä tuota nimeä ja treenata itsensä huippukuntoon. Veteraanisarjoissahan tunnetusti on kilpailuhenkistä porukkaa ja tsemppaaminen aloitetaan hyvissä ajoin jo pukukopissa. "Ookko reenannu?" "Heikolle on jääny juoksentelu, sitä ja sitä paikkaa kolottaa" jne.

7 kommenttia:

  1. Myö ku päästään veteraanikisoihin, niin ollaan varmasti sen verran velliperseitä, että tuskin osataan kunnolla edes psyykata/speguloida kuin nykyiset harmaaparrat ennen kisaa.

    VastaaPoista
  2. niinkin voi käydä. Ei ole enää linimentin hajua kuten ennen. Ei enää valiteta miten vähän on harjoiteltu. Liian helposti alistutaan kohtaloon.

    VastaaPoista
  3. mutta meinaatten kuiteski olla saamattomia poikamiehiä, vai ?
    -kestokoutsi-

    VastaaPoista
  4. Kyllä siitä statuksesta pyritään eroon. Aikansa kutakin.

    VastaaPoista
  5. Onnittelut Pieksämäen kisan voitosta!

    VastaaPoista
  6. Tarvetuloa/-menoa sitten muutaman vuoden kuluttua ultrahitaitten nylkkyjen seuraan eli Enduranceen ;)

    Onnittelut Pieksämäen voitosta!

    VastaaPoista
  7. Tuosta tulevasta veteraaniseuran nimestä sen verran, että miten olis 'Lopen Uupuneet' (ellei satu olemaan käytössä jo Lopella...)???Muutaman vuoden viiveellä tässä voisi itsekin sitten jo semmoiseen liittyä. Ja asiaanhan tietysti kuuluisi neuvojen jakaminen isoon ääneen sille nuoremmalle polvelle pikkusen tuhmien vitsien säestyksellä (näin nimittäin tapahtuu...).

    T

    VastaaPoista