torstai 29. lokakuuta 2009

Mikä miestä vaivaa kun hän alkaa leipomaan? Sanoisin että äijällä on silloin nälkä. Aloin illalla tekemään lättyjä, mutta ei ollut paistinpannua. Se kuuluisa vispilä kuitenkin löytyi ja sain aikaiseksi pikapullaa. Helppoa: pari munaa, 4desiä maitojauhtetta, 7desiä vettä ja 1/2 teelusikallista suolaa. Aineiden linkous ja pellille paistumaan. Ainoastaan maku on vielä toteamatta. Ohjeessa luki, jotta uunijuusto, mutta pian selviää mikä on maku.

Radio rokista kuuntelen aamuisin äijien höpinöitä. Teksti on välillä aika karkeaa, mutta sisältää sitä miehistä energiaa mitä heräämiseen tarvitaan. Tänään sain nukkua niin pitkään kun halusin, mutta pahaksi onneksi aurinko viikkojen piilossaolon jälkeen päättikin näyttäytyä. Tuo kummallinen valoilmiö posotti suoraan meitsin boltsiin ja pakkohan sitä oli kammeta itsensä ylös aamulenkille. Edellispäivänä tehdyt loikat tuntuivat kivasti pakaroissa ja juoksu oli aika tukkoista. Hienoa sen sijaan oli aurinkoinen keli kiertäessäni Palokka- ja Jyväsjärven rantoja. Taivallettuani 12km olin jälleen kämpillä syömässä aamupuuroa. Illan juoksenteluun kuului käväisy Hipposhallin puolella tsiigailemassa paikallista menoa. Ohjelmassa oli valmistava 6x200m hölkkäpalautuksella. Yllätyksekseni Iso-Erik ilmestyi paikalle ja yhdessä ravasimme vedot. Ainoastaan kerran Erkki paukautti paikallista junnua päin täydestä vauhdista. Muuten väistely onnistui tällä kertaa samoin kuin leveäharteisten jääkiekkoilijoidenkin kiertely. Pienellä jännityksellä saa varautua tulevan talven halliharjoituksiin. Mun kroppa kun on viritelty niin hienoon vireeseen, että yksikin kaatuminen tai nopea väistäminen voi aiheuttaa jonkin haaverin. Joo pikapulla maistui ihan kelvolliselta.

4 kommenttia:

  1. Tuliko vähä löysä taikina... Meillä päin on ruukattu laittaa vehnäjauhoja...

    VastaaPoista
  2. Miika tekikin uunijuustoa :-).

    Jos voi tehdä sen vielä ternimaitoon, niin on terveellistä. Etsikää arvoisat juoksijat ternimaitoa, ainakin Hesassa sitä saa pakastettuna.

    ayla

    VastaaPoista
  3. ruissämpylät on helppoja tehä ite :) ja nam! on hyviä... Ohrapuuro uunissa tehtynä... kestää vaan n.3h mutta tulee ite syötyy viikottain...

    VastaaPoista
  4. Jos sulta löytyy uuni, uunipelti ja leivinpaperia, olisit voinut tehdä pannaria eli pannukakkua.

    Lettuja ei kannata tehdä telfolnpannulla vaan kunnon valurautapannulla. Toinen vaihtoehto on hankkia jostain vohvelirauta.

    Kannattaa miettiä vakavasti Fg:n kanssa juoksijoiden kokkikirjan tekemistä. Olisi varmaan mielenkiintoista luettavaa ;)

    T. S

    VastaaPoista