maanantai 19. lokakuuta 2009

Tänään väsytti hiukan viikonlopun valvomiset. Aamulenkki meni hämärässä tukkoisesti lumisohjossa tarpoen. Niin se talvi näyttäisi tulevan, hitaasti mutta kuitenkin varmasti. Ei se ennenkään ole jättänyt tulematta. Mun puolesta pysyvä lumi voisi tulla vasta ennen joulua. Näin on monesti ollut ja joskus jopa jouluna on harmaata tai vähintään peililiukasta sitä kuuluisaa joulupuurolenkkiä juostessa.

Aamupäivästä oli lääkärin aika ja lääkäri oli oikein hyvä. Hän toimi niin kuin halusin, eli kirjoitti lähetteen magneettikuvaan sekä kasapäin Voltarenia. Tarkoitus on kuvata alaselkä sekä lonkanseutu. Sieltä pitäisi selvitä nikamien ongelmat, tulehdustilat tai muut vastaavat systeemit. Kiva on nähdä miten kohta 15 vuoden mittainen juoksuharjoittelu on vaikuttanut kroppaan. Tarkoitus nimittäin on juoksemalla edetä vähintään toiset 15 vuotta! Kun kuvat on tulkittu alkaa fysioterapeutilla käynti ja varmaan niihin kuuluisiin syviin lihaksiin aletaan kiinnittämään huomiota. Viikko sitten aloitin tekemään joka lenkin jälkeen keskivartalon lihaksia vahvistavaa reeniä ja pakaran seudun kinnaus hävisi melkein saman tien. Luulen, että selässä on jotain hermopuristusta joka säteilee sinne pakaraan. Ryhtilihasten reenaus ja pakaralihaksen aktivointi saattavat hävittää oireilun täysin ja tämä mies on siinä vaiheessa tyytyväinen. Alaselkä saattaa olla keveesti yliliikkuva, mutta onneksi toi elopaino ei ole niin massiivinen ja oireilut kohtalaisen pieninä.

lllan reeninä 8 kierrosta harjun pururataa edeten niin että kaksi kierrosta reipasta ja kierros palauttelua. Tämä toistettuna kolme kertaa ja reeniä voisi kuvata 3x3km/ 1,6km hölkkäpalautuksella. Viimeinen kierros tuli lykittyä heikossa valaistuksessa nopeammin ja maalissa oli erittäin mukava nojata kevyesti polviin. On tää hieno laji!

3 kommenttia:

  1. Jos noissa kuvissa ei mitää hälyttävää näy, kokeile ihmeessä joogaa ja/tai pilatesta (ellet ole jo kokeillut). Muutamasta käyntikerrasta voi saada kummasti täsmäliikkeitä mm. selkävaivoihin ja ideoita ryhtilikkeisiin.

    VastaaPoista
  2. Mä luotan pilatekseen mun omilla kämpillä. En viitti maksaa itseäni kipeäksi pilatestunnilla käynnistä. Pari vuotta sitten käytiin juoksuporukalla pilatestunnilla ja kyllä ne ohjeet jostain varmaan vielä löytyy..

    VastaaPoista
  3. Aika hyvin olet osannut itseäsi diagnosoida; näin ammattilaisen silminkin, kun tekstiäsi lueskelen. Vaikuttaa hyvinkin siltä, että joku hermo sulla on siellä ahtaalla. Miltäs kuulostaisi vaikka nervus ischiadicus? Ja rohkenenpa epäillä, ettei siellä fysiterapeutin vastaanotollakaan ilmene kovin paljoa sellaisia liikkuja, joita et itse osaisi jo entuudestaan.

    Ja toisekseen; minäkään en viitsi enää liiemmin osallistua ohjattuihin ryhmätreeneihin, saati maksaa niistä. Mulle riittää hyvin olohuoneen lattialla venkoilu, eikä ole ollut selkä- tai hartiavaivoja aikoihin :)

    T

    VastaaPoista