tiistai 27. marraskuuta 2007

pohdittavaa

Aamulla jälleen seiskalta pystyyn ja hippokselle nopeus/pikavoimaa tekemään. Painoja ei ole paljon, mutta toistot nopeita. Jospa tähänkin kaveriin vielä nopeus tarttuisi. Toisaalta mitä sitä maratoonari nopeudella tekee, mutta tekeepähän se juoksemisesta taloudellisempaa. Lisäksi oman logiikkani mukaan kestävyyttä on tähän päälle hyvä rakentaa. Korjatkaa jos olen väärässä. Perustan väitteeni siihen teoriaan, että nopeassa kunnossa ollessani olen myös juossut parhaat aikani pitkillä matkoilla. Alkukeväällä vaikka kuntoa olisi ei puolikas tahdo kulkea. Kun kesän ekat ratareenit ja tonnit on tehty on Forssassa aina tullut ennätys. Siihen päälle vielä olen juossut kasin alle 2min vain viisi päivää puolikkaan jälkeen. Mieti sitä. Ennätyksen on kasilla se 1.59 ja juoksen sen noin pari kertaa kesässä eikä se ole päämatkani. Tänä vuonna juoksin puolikkaan enkkani poikkeuksellisesti loppukesästä syyskuun alussa, kun pohjaa oli jo syöty. Herkkää oli kymppiin asti, viidentoista kohdalla jo painoi ja loppu vitonen tuli raastolla. Laskin että puoli minuuttia olisi voinut päästä kovempaa, mutta ehkä ensi kerralla. Sitten kun aloin keskittymään maratonille ja reeniä oli alla tuli sairasteluja ym. ja maraton jäi väliin. Kannattaako mielestänne maratonia edes siis yrittää juosta keväällä? Kun on sm-puolikas, maastot ja ratakympit ja ne ovat tärkeitä. Varsinkin kymppi ja sm-viesteissäkin aion olla JKU:n joukkueessa. Erik jo käskisi keskittymään johonkin, mutta kun on tälläinen joka paikan höylä niin on. Hyvä on kaverin sanoa, joka selkeästi on piiitkän matkan juoksija.
Huomenna hieronta 7.00 ja hyvää palautusta tiedossa. Niin ja illalla oli 18km sekä tulkkausta SPR:n paikallisosaston tervetulojuhlassa. Näin joulupukinkin!

3 kommenttia:

  1. Tähän sanoisi eräs "vanha" jyrä että kun mies on kunnossa kulkee matka kuin matka ;)Toisaalta Erik on siinä oikeassa että kannattaa tosissaan keskitty jollekkin matkalle eikä häröillä matkoilla 800-Marataron. Hupimielessähän voi ja kannattaa juosta kisoja monipuolisesti. Ei se nopeusharjoittelukaan hukkaan mene. Aina pitää olla väljyyttä juoksussa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä täällä on pohdittavaa :) Tee se mitä sulta ja valmentajalta on paras...muuten kivaa lukea blogi...alså värför pluggar du på svenska?
    Tsemppii!!

    VastaaPoista
  3. Niin eikö se niin ole, että ainakin yksi kunnon tavoite ja sitten ne muut hupimieles mut kuitenkin tosissaan. Kaikki urheilijat tykkää kilpailla asiasta ku asiasta ja olla parhaita niissä...oli se vaikka trivial pursuit..
    Uskot vain Miika itseesi ja se on siinä ja kyllä nopeus on vielä tässäkin vaiheessa..

    VastaaPoista