sunnuntai 25. marraskuuta 2007

korvaavaa harjoittelua osa II

Offseason nimisen ohjelman pyöriessä parhaillaan televisiossa on aika palata korvaavan harjoittelun pariin. Lähinnä teoreettisella tasolla sillä tämä mies reenaa juoksemalla. Mainitussa televisio-ohjelmassa estejuoksun Euroopan mestari Jukka Keskisalo tekee paluuta juoksuradoille. Omakohtainen pisin tauko juoksusta oli vuodenvaihteessa 2005-2006. Neljän kuukauden odottelun jälkeen akillestani putsattiin ennen joulua. Jo ennen leikkausta tein runsaasti korvaavaa harjoittelua syksyllä sauvakävelun, pyöräilyn, kuntopiirin ja vesijuoksun merkeissä. Tammikuussa leikkauksen jälkeen aloitin hiihtämään ja se vasta oli kuntoilua. Kalliilla 150 euron hiihtopaketilla pyrin roikkumaan kaverini perässä yhteisillä lenkeillä. Ja perinteisellä tietysti, sillä vapaan hiihtoon ei tästä miehestä ole. Afrikassa vietettyjen vuosien ansiosta kun tasapaino ei ole paras mahdollinen. Silti Laajavuoren latujen 6km lenkin hurja alamäki tuli laskettua aina hengissä alas. Uskaltauduin jopa TC staminan järjestämiin talviduatlon kisoihin muistaakseni kolme kertaa. Tämä siis siinä vaiheessa kun sain aloittaa juoksuharjoittelun. Kisa oli 3km juoksua +10km hiihtoa ja 3km juoksua. Suoritukseen meni sellainen tunti ja vastasi kyllä kovaa kisaa, ehkä puolikasta. Asennetta se kuitenkin vaati ensin pyöräillä suksien kanssa ladun varteen ja lähteä siitä hiihtämään. Välillä hiihtelin järven jäällä ja vesijuoksua jyräsin ehkä liikaakin, sillä vammauduin vesijuoksulle. Uskomatonta! Alaselkäni meni jumiin aika pahasti ja se johtui varmaan kovista pakkasista ja junnaavasta vesijuoksusta. Tästä syystä kai tätä miestä ei saa polkemaan vettä ellei ole pakko.

5 kommenttia:

  1. Se vesijuoksu on kyl tylsää tehä yksin, myönnän. Sulla on vielät sinkat karhut kuvassa, kulki varmasti kovaa. Toivottavasti pian pääsee hiihtämään laajavuorelle, perinteinen sopii munkin tasapainolle paremmin.
    Kivaa, että olet kuntoutunut noin hyvin leikkauksesta ja treeni maistuu.

    VastaaPoista
  2. ei enää korvaavia ku mennään keniaan!!! Paulo naurais kuoliaaks jos vedät vesijuoksuu siel :D

    VastaaPoista
  3. Paul nauraa itsensä kuoliaaksi melkein mistä tahansa:) Jos kyse on siis Kemboin kaverista Paulista. (vai Paulo?)

    Hyvä blogi sulla, joka päivä jotain uutta!

    VastaaPoista
  4. Jep jep, kommentteja vaan ja mielellään omalla nimellä. Katsotaan kuinka pitkäksi aikaa jauhamista riittää. Pitkä Paul oli kyllä ihan positiivinen kaveri, vaikka helppoa ei varmasti aina ole ollut.

    VastaaPoista
  5. Reeneissä kannattaa olla jatkuvuutta, vaikka mikä loukkaantuminen iskisi. Varoittavana esimerkkinä käyköön tämä takavuosien tähti:
    http://www.iltasanomat.fi/
    urheilu/uutinen.asp?id=1457243

    VastaaPoista