tiistai 24. tammikuuta 2012

Maanantai


Leiri vetelee viimeisiään. Mieli palailee aina silloin tällöin Suomeen ihan positiivisessa mielessä. Treenileireille on aina hauska lähteä ja niitä odottelee kuukausikaupalla. Se tuo potkua syksyn ja alkutalven harjoitteluun. Tammikuun korkeanpaikan leirillä ei sinänsä mitään ihmeempiä tehdä ja vaikutus kesää ajatellen on lähinnä henkinen. Silti vajaa kuukausi perusharjoittelua hyvissä olosuhteissa nostaa kuntoa takuuvarmasti.

Tämän leirin teema on ollut perusharjoittelu kevyillä lenkkeilyvauhdeilla Markun kanssa. Usein aamusta on ollut pääharjoitus ja illasta kevyt lenkki. Olen koittanut keskittyä hyviin ja vauhdikkaisiin rataharjoituksiin. Vauhteja tarvitaan jo ensi lauantaina, kun juoksen Jyväskylässä hallikolmosen. Tampereella olisi SM-hallit ja rata hyvä 300m mittainen. Oma ennätys 8.36 olisi kiva alittaa. Maaliskuulla sitten olisi Haagin puolimaraton Hollannissa ja huhtikuulla jo SM-maantiet.

Ilmassa on ollut kevyttä flunssaa Massawasta kotiuduttua. Eilen sunnuntain 22,5km ei ollut vauhdillisesti kova, mutta melko rasittava kuitenkin. Loppupäivä meni rötvätessä ja palautuessa. Vielä illallakaan olo ei ollut hyvä ja päätin siirtää suosiolla maanantain ratareenin tiistaille. Tänään siis kevyttä hölkkäilyä aamullla 15km+1x100m ja penkillenousut/selkiä/vatsoja/päkiähyppyjä. Pieni voimailu teki todella hyvää sillä illalla kulku oli mainio. Tarkoitus oli vetää kevyt kymppi, mutta innostuin hiukan availemaan hengitystä loppumatkasta. Normi lenkkivauhti Markun kanssa on 5.30. Kolmen kilsan jälkeen aloin kuitenkin ”kiihdyttelemään” 4.30 vauhtiin. Vitosen kohdalla käännös ja alamäkivoittoista baanaa. Pari vikaa kilsaa tuli rennosti 3.40 vauhtia ja juoksu tuntui helpolta. Päälle rullasin 6x100m ja kroppa alkaa olla viritetty huomista pyramidiharjoitusta varten. Ajattelin juosta 200/400/800/1000 ja sieltä takaisin hyvällä rytmillä pientä hapotusta hakien. Leiriä kokonaisuutena ajatellen kaikki on mennyt nappiin pientä vatsatautia ja nykyistä vilustumista lukuunottamatta. Jalat ovat terveet eikä marssimurtumista tietoa ainakaan vielä. Toivotaan että kevät jatkuu positiivisissa merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti