lauantai 14. tammikuuta 2012

Lauantai


Elämä Asmarassa alkaa tasaantua samaan tahtiin kuin mahakin. Eilen oli vesi poikki ja menimme Markun kanssa uima-altaalle peseytymään ja rentoutumaan. Paikallinen vuonna 1944 rakennettu uimalaitos oli kiinni niinpä hurautimme taksilla maan ainoaan viiden tähden hotelliin. Sisäänpääsymaksu oli melko paljon 300 Nakfaa, mutta sillä hinnalla saimme rötvätä oikein kunnolla. Uima-altaan vesi oli lämmitetty +30 asteiseksi ja oli sisätiloissa. Ulkona oli toinen allas ja rötväystuolit. Hetkeksi unohtui että olimme kehitysmaassa. Tilasimme fish & ships mätöt ja annos oli niin iso, että edes kestävyysjuoksija ei jaksanut sitä syödä. Pyörähdimme vielä toisen kertaan altaalla ennen kunnon läträys suihkua. Vesi tuli kunnon paineella eikä kuten hotellissamme. Keskustaan palasimme bussilla numero 12 maksaen kyydista Nakfan per nuppi.

Aamulla olin juossut Samuelin kanssa hyvän lenkin. Tapasimme stadionilla 11 tunnin yöunet nukuttuani. Lähdimme liikkeelle melko kevyttä hölkkää kännykästä kaiuttimien kautta musiikkia kuunnelle. Maasto oli todella loistavaa ja melko tasaistakin. Myötätuuleen nautin menosta, mutta vastaiseen alkoi syke heti nousta. Vauhti oli sellaista 4.30 tasoa, mutta puuskutti pikkasen sekin. Tälle päivälle oli merkattu parinkympin reipas, mutta arvelin eilisen olleen sellainen. Tästä syystä pidän tänään kevyen päivän ja panostan huomiseen pitkään Samuelin kanssa. Eilen siis kilsoja 20km aamusta ja illasta Markun kanssa 10km+3x100m kevyttä.

Keli Asmarassa on viilennyt selkeästi. Taivaalla on pilviä ensimmäistä kertaa ja eilen illalla kaupungin keskustassakin oli sumua. Lenkit on juostu sortseissa ja teepaidassa, mutta esim Samuel juoksi eilen huppu päässä ja hanskat kädessä normaalin tuulipuvun lisäksi. Mies haluaa pudottaa painoa häiden jälkeen kerätyn massan jälkeen. Niin Asmarassa on siis talvi ja päivälämpötila Markun arvion mukaan +20-22c. Juoksijan kannalta tämä on vain hyvä ja majapaikassamme on hyvä nukkua. Africa pensionissa on paksut kiviseinät ja kivilattiat. Peittoja nukkuessa on pari kappaletta.

Tänään olisi ollut aikaa pienelle retkelle, mutta emme olleet hakeneet lupaa viranomaisilta kuten kuuluu. Massawan reissu rannikolle saattaa toteutua ensi viikonloppuna. Silloin on myös Timkat eli Johannes kastajan juhla, joka on vuoden suurin juhla ortodoksisessa maailmassa. Voi olla, että menemme perjantaina ja palaamme lauantaiksi. Asmarassa on alue massatapahtumille ja valtava katsomo kuten Ratinan stadion. Juhlaa vietetään siellä ja pitänee pyörähtää alueella silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti