torstai 26. tammikuuta 2012


Jyväskylässä ollaan. Pikkasen kyllä valkoisen lumen näkeminen ihmetytti, mutta nyt siihenkin on jo tottunut. Jäin veljelle viime yöksi Helsinkiin ja aamupäivällä lähdin valumaan tänne Keski-Suomeen. Juna oli uuden karhea ja nautiskelin ravintolavaunussa kaffetta ja pullaa maisemia ihaillen. Oli aurkinkoinen talvipäivä ja näkymä kuukauden tauon jälkeen oikeastaan epärealistisen tuntuinen. Nopeasti sitä pystyy nykyään vaihtaa maisemia vuodenajasta toiseen. Se tunne, kun on pikkaisen sekaisin kulttuurin ja maiseman vaihtuessa on ihan mielenkiintoinen ja kokemisen arvoinen asia. Sitä kautta ainakin oppii, että on monta eri vaihtoehtoa elää ja loppujen lopuksi me ihmiset emme kovin erilaisia ole. Paitsi että suomalaiset ovat kovia valittamaan ja hymyilevät aika vähän.

Jyväskylässä rautatieasemalla oli vastassa Asmaran armoitettu palvoja, Erkki Vettenniemi vaimoinen sekä isäni. Käväsimme lisäksi urheilukiikkeessä ja ostin heti parit lenkkarit. Viikonlopuksi olisi ohjelmassa suksien osto, kun rahatkin on jo saatu joululahjaksi. Lauantaina on puolilta päivin kisa ja katotaan josko sitä ehtisi illaksi suksimaan. Sunnuntaina on normaalisti porukalla hyvä pitkälenkki.

Juoksupuolella oli normaalisti eilen lepopäivä matkustusta kun tuli reilut parikymmentä tuntia. Yöllä ei heti tullu uni, nenä kun oli tukossa ja piti niistellä. Jossain vaiheessa heräsin kauheaan oloon. Olin varmaan hyperventiloinut ja haukkonut liikaa happea. Onneksi sain nenäsumutetta veljeltä ja uni jatkui levollisena aamuun asti. Tänään on ollut vielä koomassa väsymyksestä. Päätin silti lähteä Hipposhallilla pyörähtämään ja virittelemään kroppaa juoksukuntoon. Hölkkäsin varmaan 5km yhteensä minkä jälkeen rullailin 5x100m 100m hölkkäpalautuksella. Sitten juoksin 5x400m alkaen 75 sekunnista ja päätyen 70 sekunttisiin. Väliin palauttelin 200m tai 400m. Olotila parani reenin edetessä ja rohkaistuin vielä pariin kaksisataseen. Juoksin ne aikoihin 31 ja 29 sek. Päälle tein pikkasen päkiä hyppelyä, liikkuvuutta eli jalkojen heilutteluja sekä aitakävelyitä. Pyörähdin myös salilla selkiä ja vatsoja tekemässä. Hölkkäsin vielä kiristyvässä pakkasessa 3km kämpille ja yritin muutamaa syväkyykkyhyppyä. Ne ei kyllä lähteny minnekään ja ehkä sitä on kroppa vielä väsyny.

2 kommenttia:

  1. mitkä kengät ostit?

    VastaaPoista
  2. Keltaiset Adidas Responset puoleen hintaan 60e. Toiset Snova Glidet meni äitille, kun oli muutenkin naisten lestillä..

    VastaaPoista