sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Vantaan puolimaraton

Viikonloppu Helsingissä on takana. Se tuli kyllä ihan sopivaan saumaan kaikin puolin. Sain hoidettua henkilökohtaisia bisneksiä, näin Joonatania jonka setä olen ja yksi treenikisakin tuli nyppästyä. Lähtökohdat hyvälle tulokselle eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta aurinko paistoi koko viikonlopun.

Perjantaina juoksin aamusta 12km+3x100m ja illalla Malmin lentokentän ympäri (8km) loppua kohti kiihtyen, kun kunnon rankkasada yllätti. Onneksi oli lippis päässä, sen verran kovaa sadepisarat sattuivat. Kymmenen tunnin yöunien jälkeen heräsin lauantaiaamuun ja hiukan ennen puolta päivää kävin veivaamassa tuntiviis (14km+4x100m) lenkin. Olo ei ollut mikään paras mahdollinen ja välillä teki mieli kävellä. Kuluneen viikon orastava flunssa, joka ei koskaan iskenyt päälle väsytti siis miestä. Tähän päälle kun tänään kiskasin puolimaratonin ei ennätystä voinut ounastella.

Sunnuntai oli jälleen aurinkoinen päivä ja meikäläisellä työpäivä. Aamulla hiukan ennen kymmentä kävin hipsimässä 4km hyvillä hiekkabaanoilla lähelleä veljen kämppää. Olo oli hiukan parempi ja virittelin kehoa kisasfääreille. Tein 3x100m rullaukset ja muutamat syväkyykkyhypyt. Hiukan ennen puoltapäivää hyppäsin lähijunaan ja huristelin pari pysäkin väliä Tikkurilaan. Asemalta kävelin urheilupuistoon, missä maratoonarit puskivat jo menemään.

Näin pelipaikalla luonnollisesti paljon tuttuja ihan mukava oli heittää läppää. Vanha paskamaha Saavalainenkin oli paikalla ja pyöräillyt paikalle muine läskeineen ;) Mies on 2.19 maratoonari, joten hänellä on vähä varaa löysäilläkin. Pienestä kuitista huilimatta SaavaPete (huhujen mukaan mies haki kesken pitkän lenkin pari hampparia mäkistä, kun oli nälkä..) on kuitenkin kaveri jota moni piireissä liikkuva arvostaa ja nostaa hattua hänen saavutukselleen. Niin myös minä.

Tsemppasin nuorta Tommi Hytöstä ennen kisaa ja mies parantelikin rekordiaan minuutin verran. Alkuverkan jälkeen (3km+pari kiihdytystä) tapahtui lähtö ja meikä lähti liikkeelle aika liukkaasti kuin edessä olisi ollut vain kymppi. Kilsat 3.07, 3.10, 3.12, 3.11, 3.09, 3.16, 3.13, 3.15, 3.21, 3.15, 3.13, 3.19, 3.19, 3.17, 3.19, 3.14, 3.22, 3.15, 3.18, 3.21, 3.12, 1.10. Kympin väliaika Garminin mukaan oli 32.15. Jonkinasteisesta hyytymisestä voidaan siis puhua tai siitä että en aivan tiukille itseäni vetänyt. Mielelläni olisin 1.09 alittanut kun nyt meni 1.09.21 ilmeisesti.

Vantaan reitti oli ihan vaihteleva ja kierrettiin kahtena lenkkinä. Edelläni meni rullaluistelija, joka kyllä tsemppasi kiitettävästi mieltä. Reitillä on kuitenkin aika paljon mutkia, katukiveyksiä ja alikulkutunneleita, jotka hiukan rikkovat rytmiä. Toisaalta reitti oli kyllä vaihteleva ja palveli hyvin asiaa eli maratonille valmistautumista. Tunti kisan jälkeen iski perinteinen kooma ja paluumatkalla väsytti ihan kiitettävästi. Kämpillä olo oli kuitenkin hyvä venytellessä ja tankatessa. Päivän saldo (4km+3km+21km+4km=32km). Pitänee jatkaa samaa settiä. Tulokset.


2 kommenttia:

  1. Mikä meni pieleen? Vai oliko sää huono.

    Kyselee naislukija

    VastaaPoista
  2. Ihan hyvä kisa oli, mies on vaan vähä liian kriittinen.

    VastaaPoista