lauantai 15. lokakuuta 2011

Parkano


Jälleen on kotileirin paikka. Se tietää hyviä yöunia, kunnon ruokaa sekä herkkujakin + kovaa treeniä. Viime yönä menin tarkoituksella jo kymmenen maissa nukkumaan, mutta Mika Wikströmin Kalkkiviivoilla piti meikäläisen tunnin pidempään hereillä. Sain kirjan lukaistua läpi ja voin suositella hyvänä motivaatiolukemistona kilpaurheilusta kiinnostuneille. Varsinainen kohderyhmä lienee junnut ja parhaimmillaan se toimiikin innostajana. Samalla se raottaa hiukan historiaa maineikkaista suomalaisista mestarijuoksijoista ja innostaa lukijaansa hakemaan kirjastosta lisää luettavaa.

Meikäläisen kroppa alkaa puutua noin kymmenen tunnin yöunien jälkeen. Näin myös tänään ja hiukan jalkoja ravisteltuani jatkoin palautumista. Ulkona paisteli aurinko ja se tsemppasi heräilemään. Aamupalaksi pala vaaleaa leipää ja luumukiisseliä. Puolisen tuntia lehtien lukemista ja olin valmis kovaan ja kuormittavaan 20km reippaaseen 3.40 vauhdeilla.

Kroppa ei tänään ollut parhaassa vireessä vaikka jätin eilisen iltalenkinkin väliin. Aamulla olin hilpassut 20km+3x100m ja töiden jälkeen saavuimme pikkusiskon kanssa junalla tänne Parkanoon. Piti laittaa junamatkasta yksi valokuvakin tänne blogiin. Kiinnittäkää huomiota katon raikkaaseen punaiseen väriin sekä penkin välistä pilkistävään naamaan. Näyttäisi Ipad2 kiinnostavan varttuneempiakin kuluttajia!

Parkanon reitti oli hiukan mäkisempi kuin Jyväskylän ja siksi kilometrivauhdit vaihtelivat aika paljon. Alku mentiin loivaan mäkeen, minkä jälkeen laskeuduttiin Rytilän monttuun, mistä taas ylämäkeen Porintielle. Reitillä oli vaihtelevasti hiekkaa ja asvalttia. Loppuvaiheessa kiersin Kirkkojärven, kun piti saada lisäkilsoja ja aika hyvin arvioin 20km mittaisen lenkuran. Vikat kolme kilsaa luukutin tarkoituksella kovaa, kun ajattelin että väsyneenäkin pitäisi pystyä juoksemaan maratonvauhtia. Tässä siis kilsavauhdita: 4.23, 4.11, 3.45, 3.31, 4.07, 4.05, 3.43, 3.48, 3.53, 3.37, 3.41, 3.44, 3.41, 3.48, 3.47, 3.42, 3.45, 3.22, 3.14 ja 3.17.

Aikaa kahteenkymppiin meni 1.15,15. Kaloreita paloi 1230 ja keskivauhti oli 3.45. Keskisyke vain 154, mutta loppukirrauksen ansiosta maksimisyke oli 176. Saan Jyväskylässä siirrettyä reeni Garminin nettisivuille niin sieltä näkee mäkinen reitti.

Tänään seurakaveri Hena tyrkkää viereisessä kaupungissa Kankaanpääsäsä puolimaratonin. Uskoisin miehen hoitavan kisan, vaikka viivalla on myös Pekka Toivola ja joku venäläinen suunnistaja. Jos startti olisi ollut illemmalla olisin voinut mennä vaikka poikia kannustamaan.

Niin ja torstain reenit vielä: Aamusta klo 6.30 9km+3x100m. Illalla normaalia pidempi verkka 7km, minkä jälkeen 5x30 metriä pakara ja polvennostojuoksua. Sitten riirtyminen ja 2x4x Harjun portaat, välissä 5min hölkkää. Päälle 2x10x100m hiukan tukkoisilla jaloilla. Kymmenen vedon jälkeen oli 3x6 syväkyykkyhyppyä. Loppuverkka oli 3km ja kävin lisäksi selkiä ja vatsoja tekemässä. Joku voisi sanoa tätä reeniä pilipali jutuiksi, mutta mä teen mitä valmentaja käskee!

Soitto Henrille varmisti päivän hyvät kuulumiset. Hena voitti kisan uudella ennätyksellään 1.05,51. Edellinen enkka parani 4 sekuntia. Seuraavaksi tuli Jarkko Järvenpää ajalla 1.07,xx joka taivalsi alkumatkasta Henan kanssa. Kolmas oli venäläinen suunnistaja 1.08,xx ajalla ja hänelle hävisi noin 10 sekuntia Pekka Toivola (oma ennätys). Tuloksia Kankaanpäästä odotellessa siis tässä tämän hetken tiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti