maanantai 17. lokakuuta 2011

jaksaa jaksaa



Kotona fiilistelin viikonloppuna katselemalla vanhoja Tansanian aikaisia kouluvalokuvia. Selailin albumia TASUKO:n eli Tansanian suomalaisen koulun historiasta. Meikä ehti käydä sitä kuusi vuotta, kun toisen luokan oli kotiopettaja ja vikan vuoden vietin amerikkalaisessa lukiossa Keniassa. Tätä nykyä koulu on lopetettu ja porukat ja sisko kävi tsekkaamassa paikkoja pari vuotta sitten. Ite en kokenut tärkeäksi lähteä fiilistelemään vanhaa koulurakennusta. Afrikassa olen silti sieltä muuton jälkeen 1995 käynyt pari kertaa Etelä-Afrikassa, kolme kertaa Keniassa ja kerran Etiopiassa.

Hyvähän se on joskus vanhoja kaivella ja miettiä sitä omaa "nuoruuttakin". Tennistä tuli tosiaan ahkerasti pelattua TASUKO:ssa ja monet pojista harrastivat skeittausta. Kummeleita sielläkin katsottiin videonauhalta samaan aikaan kuin Suomessakin. Silti oli mies aivan pihalla kun tänne saavuin. Siinä ohimennen aloitin juoksuharrastuksenkin ja gradun kirjoitin Suomeen sopeutumisesta. Menneitä on turha kieltää ja näin syys iltoina saattavat antaa jopa sopivaa stimmunkia arkeen.

Eilen latasin Ipadille Spotifyn ilmaisen prerium version. Kokeilu on voimassa 48 tuntia, mikä tarkoittaa sitä että Samuli Edelmannia voi nyt kuunnella ilman mainoskatkoksia. Menossa on miehen uusin levy.

Päivän reeni oli odotetun kova. Katsoin reeniohjelmasta, että Harjua pitäisi juosta kovaa 4-5 kierrosta. Kun hölkkäsin paikalle (3km) Antero puheli, että pidetään aina kierroksen jälkeen tauko. En tähän suostunut vaan halusin vetää kierrokset yhteen putkeen. Sain luvan, jos vauhdit pysyvät alle 5.20 kierroksissa. Päätin juosta kolme ekaa kierrosta hieman pidempää reittiä ja sain ajoiksi 5.17, 5.24 ja 5.24. Vauhti tuntui sopivan pahalta, mutta ei pahemmin hyytynytkään. Diisseli jyskytti siis tasaisen varmasti. Toiseksi viimeinen kiekka normaalia oikoreittiä oli 5.15 ja vika 5.05 vain kevyellä vauhdin kirrauksella.

Garmin teki tällä kertaa tenän, sillä se ei nauhoittanut dataa ollenkaan lie mistä syystä. Sykkeitä kuitenkin seurasin ja se nousi aika pian 170 tuntumaa eli anakynnykselle. Lopussa se oli 176 hujakoilla eli siis selkeästi siis TV-kovan tuntumasa. Keuhkot tuulettivat kunnolla, mutta muuten juoksu tuntui pysyvän hyvin kasassa. Kilsojakaan ei siis tullut kuin 8km, mutta teki kyllä tehtävänsä. Reenin jälkeen oli sen verran hyvä olo, että aiotun viiden sijaan tein 10x100m rentoja rullauksia. Parit syväkyykkyhypyt, selkiä ja vatsoja sekä 2km verkkaa niin reeni oli siinä. Aamulla olin hölkännyt 9km+3x100m.

3 kommenttia:

  1. Moi Miika,
    Kyselin jo tuossa aikaisemmin noista sun 3x100m vedoista, pidätkö niitä ohjelmassa ympäri vuoden?
    t- JussiM

    VastaaPoista
  2. Jees teen joka lenkin jälkeen hiukan irrottelevia satasia. Se pitää perusnopeutta yllä ja ehkä vähä palauttaa lihaksistoakin lenkin jälkeen. Sen lisäksi se antaa sopivaa ärsykettä väsyneelle kropalle. Suosittelen!

    VastaaPoista
  3. Selkee homma, kiitti!
    -Jussi

    VastaaPoista