tiistai 25. lokakuuta 2011

Bank4Hope on nyt avattu!


TIEDOTE 25.10.2011,
JULKAISUVAPAA

Bank4Hope.org on uusi nopea, helppo ja ennen kaikkea läpinäkyvä tapa lahjoittaa kuukausittain. Aspectus Oy:n kehittämä innovatiivinen lahjoituspalvelu yhdistää lahjoittajat, järjestöt ja avunsaajat. Bank4Hopen englannin- tai suomenkielisiltä nettisivuilta lahjoittaja voi seurata lahjoituksensa perillemenoa reaaliaikaisesti.

Bank4Hope mahdollistaa täysin läpinäkyvän lahjoittamisen yksilötasolle saakka. Lahjoittaja saa jokaisesta lahjoituksestaan henkilökohtaisen viestin apua saaneelta avustuskohteelta, joko yksittäiseltä henkilöltä tai avustettavalta ryhmältä. Palvelussa lahjoittajat näkevät lahjoitustensa perillemenon reaaliajassa ja saavat niistä yksityiskohtaista tietoa. Lahjoittajat voivat olla yksityishenkilöitä, yrityksiä tai yhteisöjä.

Bank4Hope tarjoaa lisäksi laaja-alaisen tavan lahjoittaa eri kehitysyhteistyön sektoreille. Palveluun voidaan sisällyttää kaikki kehitysyhteistyön sektorit, esimerkiksi terveys, koulutus ja mikrolainat. Järjestöille palvelu on uudenlainen tapa tehdä varainhankintaa ja antaa yksityiskohtaista palautetta tukijoilleen. Lahjoituksen kohteina oleville avunsaajille eli yksittäisille ihmisille tai ryhmille palvelu antaa ratkaisun kuhunkin avunpyyntöön. Kyse ei ole pelkästä varainhankinnasta, vaan lisäksi palvelun kautta voidaan myös seurata työtä kentällä, ja avunsaajille mahdollistetaan kanava antaa palautetta työn laadusta.

Apu voidaan kohdistaa tarkasti

Jokaisesta apua tarvitsevasta paikalliset hanketyöntekijät keräävät tiedot hallintomoduuliin, ja kun lahjoitus toteutuu, lahjoittaja saa palautteen ko. lahjoituksesta. Seurantakoodin avulla avustuskohde voidaan jäljittää kartalla ja todentaa tarvittaessa myös jälkikäteen.

”Bank4Hopen kautta annetut lahjoitukset yhdistetään reaaliajassa. Pisimpään apua odottaneet saavat avun ensimmäisinä, tai jos joku tarvitsee apua kiireellisesti, hän menee jonon ohitse”, kertoo markkinointi- ja viestintävastaava Joel Takala Aspectus Oy:stä.

Palvelun kehittäneen Aspectus Oy:n perustajilla Kari-Pekka Murtosella ja Joel Takalalla on vuosien kokemus työskentelystä ja asumisesta maailman köyhimmissä maissa. Lisäksi yrityksessä on mukana useita eri alojen osaajia, kuten terveys-, talous- ja teknologia-asiantuntijoita. Idea Bank4Hopesta sai alkunsa köyhästä yhteisöstä ja sieltä käytännön kautta opituista asioista. ”Päätarkoituksemme on tarjota laadukasta palvelua niin, että kustannukset pidetään alhaalla ja samalla tarjotaan läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta”, kertoo Joel Takala.

Bank4Hopen ensimmäinen pilottiasiakas on Fida International ry, jolla on lahjoituspalvelussa tällä hetkellä hankkeita Albaniasta, Nepalista, Tansaniasta ja Vietnamista. Viides avustusprojekti avataan vuodenvaihteessa. Tekesin rahoittamalla Bank4Hopen kansainvälistymisselvityksellä kartoitetaan parhaillaan mahdollisia uusia järjestöyhteistyömahdollisuuksia eri puolilla maailmaa: Afrikassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Seuraavaksi kehitetään kännykkäsovellukset – ensimmäisinä lahjoituspalvelu tulee iPhoneen ja Androidiin. Aspectus Oy:n tavoitteena on saada 150 000 kuukausilahjoitussopimusta globaalisti vuoteen 2015 mennessä.

Lisätietoja: www.bank4hope.org
Joel Takala, markkinointi ja viestintä, Aspectus Oy, puh. 0400 77 3094
Kari-Pekka Murtonen, globaalit toiminnot, Aspectus Oy, puh. +358 40 483 5732

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti