maanantai 24. lokakuuta 2011

Frankfurt osa 2.


Viimeinen kova treeni ennen maratonia on tehty. Se olikin varsin mielenkiintoinen ja omalla tavallaan ainutlaatuinen. Tällä kertaa nimittäin valmentaja ajoi fillarilla vierellä koko reenin ajan. Antero tuli viideksi kämpille, josta verryttelin 5km Palokkajärven rannalle. Pyörän mukana kulki juomapullo ja vetotossut. Pääsin kokeilemaan niitä ensimmäistä kertaa ja hyvin tuntuivat toimivan. Mitä olen katsellu arvokisamaratoneja on huipuilla monilla samat Air Streakit. Siitä ei juoksun pitäisi ainakaan olla kiinni.

Treenissä oli ajatuksena juosta mahdollisimman rennosti kisavauhtia tai hiukan sitä kovempaa. Se onnistuikin mainiosti, sillä järvi oli lähes tyyni ja pyörätie tasainen. Eka 2km veto meni 161 sykkeellä 6.38 ja seuraava 165 sykkeillä 6.33. Seuraava oli noin 6.24 ja syke lähellä 170:ä. Vikassa oli tarkoitus pitää rentoa vauhtia yllä niin että vikat 500m kiihtyy hiukan. Syke oli vähä päälle 170 ja kaksitonninen tuli 6.14. Harjoittelin juomista vedon loppupuolella ja sitä kuinka nesteen nauttiminen onnistuu pikkasen hengästyneenä. Antero antoi juomapullon käteen ja otin pienet hörpyt. Hyvin onnistui, mitä nyt vikan vedon lopussa sitkeä klimppi jäi kurkun pohjille. Pitänee laimentaa hiukan juomaa.

Jätin aamulenkin strategisesti väliin kun työkeikka oli jo 8.30. Huomenna ajattelin juosta pari kevyttä lenkkiä ja käydä illalla hierojalla. Syöminen alkaa oikeastaan huomenna ja toivotaan hyvää ruokahalua. Jossain vaiheessa juoksu voi muuttua aika tuskaisen ja painavan oloiseksi, mutta sitä ei pidä pelätä. Keskiviikkona on tosi kevyt päivä ja torstaina juoksen puolisen tuntia reipasta sekä rullailen satasia. Perjantaina onkin sitten lentopäivä. Täytyy tämä viikko ottaa rennosti, eikä ressata töistä yhtään. Ei sen puoleen, että joskus pulttia töistä ottaisin mutta nyt vielä vähemmän.

7 kommenttia:

  1. Tsemiä Miika! Jännityksellä seurataan!

    VastaaPoista
  2. On kyllä ollut mahtava seurata harrasta valmistautumistasi. Toivottavasti kaikki menee huipusti! Mutta näin hyvällä valmistautumisella heikkonakin päivänä tulee kova tulos. -VV

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä Frankfurtiin, toivottavasti tulee hyvä päivä ja juoksu kulkee odotusten mukaisesti!

    VastaaPoista
  4. Jottei mene ihan pelkästään positiiviseksi, niin hauska nähdä mikä tulos. Minusta valmistautuminen ei ole näyttänyt maratoniin sopivalta. Korkeintaan 2.24.30 menee. Toivottavasti olen pahasti väärässä.

    t. nyyppä

    VastaaPoista
  5. Näin innokkaan harrastajan näkökulmasta Miikan blogia on ollut innostavaa seurata, tsemppiä sunnuntaille!
    T. JussiM

    VastaaPoista
  6. Jep, tsempit täältäkin! Toivotaan kelit kohdilleen. Hyvä siitä tuloo.

    VastaaPoista
  7. Isoa peukkua täältäkin matkaan. Täällä ollaan vähän pelko perperissä, kun olen seurannut valmistautumistasi, mutta eiköhän se mene hyvin! t. KorpiVee

    VastaaPoista