perjantai 21. lokakuuta 2011

pimeällä juoksemisesta


Mä en tykkää pimeällä juoksemisesta. Ei siitä pääse yli eikä ali. Tiistaina (13km+17km) piti pururadalla vedellä pimeässä enkä nauttinut yhtään varsinkaan kun joku jamppa jäi takiaisen lailla iskuetäisyydelle peesaamaan. Tänään kiepautin Laajavuoren kautta lenkin (15km+3x100m). Pientä piristystä sain juostuani hetken hiihtoladulla hiihtäjiä kiusaten. Ei nimittäin ollut muuta mahdollisuutta päästä vuorenlenkille kuin hiukan lipsutella ladulla. Olivat mokomat pilanneet lenkkipolkuni!

Keskiviikkona oli kevyt päivä numeroin 13km+3x100m + 10km+3x100m ja hieronta. Väsytti aika lailla käsittelyn jälkeen ja fiilistelymielessä piti hakea hiukan irtokarkkeja. Ihan vähän vaan eli ainoastaan parilla eurolla. Eilen sitten juoksin ainoastaan 9km+3x100m aamulenkin ja illalla käväsin portailla (6km+2x5x30m pakara/polvennostojuoksua+ 2x4 Harjun portaat +2x10x100m rentoja rullauksia ja sarjan välissä 3x6 syväkyykkyhypyt. Loppuverkka oli 4km ja tein selkiä ja vatsoja 2 settiä.

Tänään noudatin oikein harjoitusohjelmaa enkä mennyt aamulenkille. Tässä pitää pikku hiljaa alkaa keventelemään reenejä ja sehän näkyy usein väsymyksenä kropassa. Hiukan kun antaa kropalle siimaa se reagoi siihen väsymyksellä. Työpäivä oli tänään melko raskas ja varsinkin päivän viimeinen keikka. Yleistähän se on, että kun pitäisi viikonloppuja lähteä viettämään aina tulee joku lisäkeikka. Tarkoitus oli lähteä illalla kaverin kanssa lenkille, mutta juoksijan prioriteetit veivät mestiksen jäkispeliin.

Huomenna olisi kova 15km 3.30 vauhdeilla eli huumori pois meiningillä. Ajattelin juosta Jyväsjärven ympäri asvaltilla tällä kertaa kun kuitenkin pikkasen pitää pitää tota vauhtiakin. Sunnuntaina on puolipitkä lenkki ja viikonloppua täydentää opiskelu sekä yksi käännöstyö. Ei siis tarvi olla toimettomana ja vielä kun huomasin, että ensi viikolla melkein jokaisena päivänä on aamutulkkauksia voi olla että aamulenkit jää aika vähiin. Onneksi on maratonviikko ja elimistölle annetaan aikaa palautua ja latautua kisaan.

3 kommenttia:

  1. Itte tykkään pimeällä juoksemisesta...syy = vauhti tuntuu kovemmalta. Ja mitä kevennykseen tulee niin olen monen monituista kertaa huomannut että silloin pöpöt yms. saavat vallan, toki jonkun verran kannattaa keventää tai ainakin tankata. Yksilöllisiä asioita noikin ovat, tsemppiä maralle, sillä sitä tarvitsee kaikki maralla !

    VastaaPoista
  2. Vuoren lenkille pitää hieman kiertää, eli pitää mennä polkuja pitkin. Tosin se "pururata" on ihan piloilla, kun siellä on joku metsäharvennus käynnissä ja ne koneet ajelavat sitä väylää pitkin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tsemppauksesta! Joo puru oli pehmeää ja heti tuntui oikeassa penikassa. Onneksi meni nopeasti ohi!

    VastaaPoista