maanantai 2. toukokuuta 2011

tonneja

Tikut alkavat pikku hiljaa liikkumaan. Itse asiassa yllättävän hyvinkin. Valmentajan ideologiaan kuuluu, että nyt pitää hakea vauhtia jos meinaa ehtiä johonkin. Kuntoa kyllä on kohtalaisesti. Ainakin toistaiseksi on mennyt hyvin.

Pienellä jännäyksellä suuntasin tonneja juoksemaan Hippokselle kuten yleensä. Aamulla oli aikaa nukkua ja juosta normaalia pidempi 12km aamulenkki viidellä rullauksella. Illan reeniin suunnatessani huomasin kyllä pientä väsymystä jaloissa, mutta sehän kuuluu juoksijan arkeen.

Pettymyksekseni sain juosta vedot yksin. Avareiden jälkeen juoksin ekan tonnin 3.02 kun piti mennä 3.05. Kahdensadan mentrin hölkkäpalautuksen jälkeen oli 200m 31 sekuntiin. Sitten taas 200m hölkkää ja uusi tonni. Se meni 3.00, sitä seuraava 2.58 ja sitä seuraava 2.56. Välissä oli siis aina 200m veto 31 sekkaan. Toiseksi viimeistä tonnia juostessa huomasin koneen jo väsyvän. Vauhti pysyi hyvänä samoin kuin juoksutekniikka. Vikaan tonniin lähdin rennolla asentella ekan kierroksen mennessä 33sekuntiin. Pyrin pitämään vauhdin tasaisena. Vikalle kierrokselle lähtiessä Antero sanoi mahkut 2.50 olevan. Kiristin hiukan ja veto tuli 2.49. Polviin ei tarvinnut nojailla, mutta kyllä hengitys teki töitä.

Summa summarum; vauhteja tuntuu löytyvän yllättävän hyvin, mutta ei tässä kannata alkaa leijumaan. Lihaksisto on ilmeisesti hyvässä vireessä pyöräilyn ja uinnin jäljiltä. Iskutusta on tullut sen verran vähän, että kisat ovat eri asia. Samoin perusvauhtikestävyyttä on tullut minimaalisesti. Huomenna sitä haetaan juoksukoululaisten kanssa, kun ensin kävellään ja sitten hölkätään sykettä seuraten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti