sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Riston polttarit







Tapahtumarikas viikonloppu takana. Perjantaina juoksin parikymppiä aamupäivästä ja illaksi matkustin Tampereelle. Ohjelmassa olivat Mäkisen Riston polttarit ja mahtoi mies ihmetellä, kun Ratinan stadionin nurmikolle astelin missä muut pojat aloittelivat vetosarjaansa. Sanoin Ristolle tulleeni testaamaan mondo-pinnoitetta ja palaavani illalla takaisin Jyväskylään. Verryttelin 10km ja tein muutaman rullauksen. Jalat olivat tukkoisen tuntuiset.

Poikien juoksuvetojen jälkeen alkoivat polttarit. Ne alkoivat korkeushypyllä, jota Risto onnistui hyppäämään 165cm. Ei onnistu ihan keneltä tahansa nylkyltä. Ottaen huomioon, että alla oli juoksuvetoja ja lämmittelyhyppyjä kymmenkunta lyhyellä palautuksella tuo 165cm on hyvä tulos. A-luokka lajissa taitaa olla 195cm.

Polttarit jatkuivat erinäisten rastien muodossa, joihin kuului mm. kannattajien kerääminen tekaistuun kommunistisen puolueen listaan sekä pulahdus kauppatorin suihkulähteeseen. Ilta päättyi kuitenkin aika nopeasti millä oli tarkoitus antaa vaikutelma, että kyseessä oli ns. valepolttarit.

Lauantaipäivä valkeni varhain ja olimme jo kahdeksalta Riston ja Sallan asunnolla. Tunnetusti aamu-uniselle Ristolle itsensä kokoaminen ja kamojen pakkaaminen olivat suoritus. Ohjelma alkoi parran ja jalkakarvojen ajolla ennen Toijalaan suuntaamista. Olimme Pasin ja Jukkiksen kanssa menneet edeltä kisapaikalle ja ilmoittaneet itsemme ja Riston kympin hölkkäkisaan. Saimme tehtyä hyvän tv-kovan ja Risto piti Jukkiksen selän takanaan. Mä juoksin kympin aikaan 33.03. Yksin reeninä juostuna en varmaan olisi pystynyt puristamaan yhtä paljon eli hyvin meni.



Päivä jatkui tiiviinä, sillä ohjelmassa oli myös Riston pukeminen Riikaksi ja osallistuminen Naisten askel-tapahtumaan. Kokonaisuudessaan Ristolle tuli melkein puolimaratonin verran juoksua päivän aikana, mutta hymy ei hyytynyt.

Tapahtumarikkaan viikonlopun päätteeksi saavuin Jyväskylään huilailemaan, mutta en malttanut pitää lepopäivää vaan lähdin illalla parin tunnin pyörälenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti