sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Niklas juoksee finaalissa


Tutina illan 1500 metrin finaalin lähestyessä alkaa lisääntyä. Jopa siinä määrin, että aiottu opiskelu sunnuntaipäivänä saattaa jäädä toteutumatta. Niklas Sandellssin kampeaminen tonnivitosen finaaliin oli sen verran jäätävä teko, että mitalitoiveet hyppäsivät heti korkealle. Vielä kun tulisi vuoden 2002 tai 2006 EM-kisojen toisinto eli että kestävyysjuoksija tuo kisojen kultamitalin, niin voi huh huh. Tilanne on sen verran harvinaista herkkua, että taidan katsella kisoja yksin omassa kämpässä kaikessa rauhassa. Viimeksi tuli karjahdeltua jonkin verran kun maestro eli Jukka Keskisalo hoiti estekisan.

Omalla urheilupuolella sain tehtyä vaikean päätöksen, eli päätin kuin päätinkin lähteä Ruotsiin ensi viikolla kokeilemaan miten 5000m kulkee Sollentunassa. Vaihtoehtona olisi ollut samana päivänä Oulussa juostava kisa, mutta meitsiä motivoi tällä hetkellä vain hyvä aika ja oma ennätys. Se vaatii hyvän porukan missä juosta ja ruattissa sellaista on tarjolla. Toivotaan, että sattuu pöljä päivä ja voin olla tyytyväinen tehtyyn rahalliseen uhraukseen. Ulkomailla ramppaaminen ei nimittäin kovin halpaa puuhaa ole, mutta onnistuesaan antaa kyllä paljon.

Perjantaina hölkkäilin 9km+3x100m+50x penkillenousuja ja illalla saman 10km+3x100m sekä saunoin. Jalat olivat tukkoiset edellispäivän kovasta reenistä mutta veivät kuitenkin eteenpäin. Eilen puolen päivän jälkeen vähän vähillä syömisillä juoksin 20km niin että vikat 3km 3.30 vauhdilla. Jalat oliva edelleen pikkasen väsyneet ja siksi en aiemmin alkanut kirrailemaan vauhteja. Tarkoitus oli tehdä kiihdyttely tänään, mutta tyydyin rauhalliseen pitkään lenkkin 25km+6x100m Jaako ja Tommin kanssa kello 8.30-10.30 eli ulkoilua kahden tunnin edestä. Ehdin vielä päivän jumalanpalvelukseenkin ja näin sain hoidettua suhteita yläkertaankin. Niin usein on ennen ollut tekosyitä olla kirkkoon menemättä, mutta tänään sain tsempattua.

Kirkon jälkeen kävimme Jaakon kanssa pitsalla ja kotiin palatessa tapasin Ärrällä naapuria. Seurasin kuinka hän täytti ravikuponkia ja otin opikseni. Innostuin tekemään voittajavetorivin itselleni, missä veikkasin naisten 10000m, miesten seivästä ja 1500m juoksua. Kolmen euron panoksella voitan 7e jos taisteluparit menevät oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti